Nästa artikel
Suzuki Jimny möter framtiden som elbil
Nyheter

Suzuki Jimny möter framtiden som elbil

Publicerad 2023-02-28 19:15
Suzuki har släppt en ytterst hemlighetsfull förhandsteaser av sin elektrifieringsplan. Där verkar även terrängminstingen Jimny ingå.

I samband med en presentation har Suzuki visat upp en hemlighetsfull förhandsteaser med framtidsplanen för fem helelektriska bilar. 

Till viss del kan vi slippa en gissningslek, trots att Suzuki själva inte säger mer om sin elektrifieringsplan. Företaget har tidigare bekräftat att konceptbilen eVX, som premiärvisades tidigare i år, blir märkets första serieproducerade elbil. Trots att illustrationen är hemlighetsfull syns att strålkastarna på en av de visade bilarna överensstämmer med konceptbilen eVX.

Suzuki eVX har tidigare bekräftats bli den första helelektrifierade modellen från Suzuki. Konceptbilen (bilden) visades i år. Produktionsbilen är att vänta först framåt 2024/2025.

Ytterligare en av de grafiska siluetterna som finns avbildad i Suzukis elbilsplan känns igen: Suzukis lilla terrängbil Jimny. Den kompakta terrängbilen som i sin nuvarande setup med fyrhjulsdrift och förbränningsmotor är en direkt konkurrent till Lada Niva. Hur den helelektriska framtiden av Jimny ser ut förblir dock i skrivande stund oklar. Suzuki nämner ingenting om varesig teknisk specifikation, drivning eller hur Jimnys rambyggda konstruktionen väntas anpassas för eldrift.

Suzuki har halkat efter konkurrenterna när det gäller laddbara bilar, men framtiden kan alltså innehålla både ”vanligare” standardelbilar och lite mer udda skapelser.

Överst till höger ser det ut som att en eldriven Jimny ser ut att döljas.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 2023-02-28 21:49 Kul!!
  • 2023-02-28 20:48 Detta kan bli ett intressant…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.