Bild
Nästa artikel
Suv och småbil från Caterham

Suv och småbil från Caterham

Nyheter

Den lilla brittiska sportbilstillverkaren vill bli större. Genom ett samarbete med Renault ska en suv och en småbil tas fram.

Caterham, som i dagsläget bygger bilar baserade på den klassiska lättviktssportbilen Lotus Seven, vill nu bli ett märke som kan konkurrera med de riktiga tungviktarna. Detta enligt nyhetsbyrån Reuters.

Genom att samarbeta med Renault ska Caterham bygga bilar som framför allt riktar sig till den asiatiska marknaden. De nya modellerna, en crossover/suv (som inspireras av Range Rover Evoque), och en liten stadsbil, ska enligt uppgift baseras på existerande Renault-plattformer.

Tanken är att bilarna ska skickas i delar till Asien där de slutmonteras och säljs med Caterham-emblem.

Tidigare, i slutet av förra året, meddelade samma två tillverkare att de ska samarbeta för att utveckla sportbilar med namnet Alpine.

Diskutera: Vad tycker du om Caterhams planer?

Taggar: Nyheter, , Caterham, Renault

Kommentarer

#1
2013-07-10 13:46

Ja, de som vill ha en sportbil och köper en Caterham blir säkert jätteglada över att de kan köpa en Suv istället för den där sportbilen de ville ha egentligen.

#2
Uno von Lööw
2013-07-10 20:54

har di tufa av gas nings rör

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.