Nästa artikel
Subarus nya WRC-bil
Nyheter

Subarus nya WRC-bil

Publicerad 24 oktober 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
På Tokyos bilsalong har det varit världspremiär för nya Subaru Impreza WRX STI, och inte mycket är sig likt. Den helt nya designen visar sig inte bara på utsidan, utan även på insidan och under motorhuven finns det en rad spännande nyheter.
Impreza WRX STI fortsätter att vara den mest utmärkande modellen för Subaru.Det är fortfarande en av sportbilsvärldens få bilar med 4 dörrar och 5 sittplatser.
Boxermotorn på 2,5 liter med turbo utvecklar 300 hk vid 6.000 varv. Vridmomentet är imponerande 407 Nm vid 4.000 varv.  Den liggande Boxermotorns låga tyngpunkt är ett faktum när det gäller stabilitet och väggrepp. I nya WRX STI har motorn sänkts ytterligare 22 mm.

SI-Drive med tre elektroniska körprogram gör det möjligt för föraren att enkelt och snabbt mappa om motorn. Läge "Intelligent" används för att spara bränsle och miljö, läge "Sport" för normal körning och läge "Sport Sharp" för att få ut maximalt av motorn.

Nya Impreza WRX STI är större än sina föregångare. Den är nämligen byggd på samma bottenplatta som Legacy, vilket innebär att avståndet mellan axlarna har blivit 9,5 cm längre. Det längre axelavståndet ger mer åkkomfort och kortare överhäng.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-11-23 12:22
Magnus (ej verifierad)

Tjoho! Det där är en bil som kommer uppskattas så fort det blir litet halt. Vilken fin vagn!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.