Bild
Nästa artikel
Subaru XV presenteras

Subaru XV presenteras

Nyheter

Subaru presenterar nu sin nya modell XV. Bilen finns med dieselmotor eller bensinmotor och lanseras 2012.

Subaru offentliggör i dag den första informationen om nya modellen XV, efter att tidigare endast ha visat en första bild. Den nya bilen visas just nu upp på Frankfurt motor show och lanseras på den europeiska marknaden under 2012.

Subaru XV utrustas med en ny generations Boxermotor som kommer att finnas som 1,6-liters eller 2,0-litersvariant. För den som föredrar diesel kommer även en sådan motor att finnas tillgänglig. Boxermotorerna är mer bränslesnåla än tidigare, bland annat genom implementeringen av ett start/stop-system.

Bromsassistans
Subaru har även ökat säkerheten i och med lanseringen av XV. Genom att bland annat placera sidospeglarna på dörrpanelerna har man förbättrat sikten och minskat de döda vinklarna. XV har också sju krockkuddar och samtliga fem platser är utrustade med bältesvarnare. Dessutom är bromsassistans inbakat i antisladdsystemet.

För att vara fyrhjulsdriven blir Subaru XV relativt bränslesnål med ett CO2-utsläpp på 146 g/km. Detta bland annat tack vare att de främre och bakre stötfångarna är designade för bättre aerodynamiska egenskaper.

Vad Subaru XV kommer att kosta är ännu oklart.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru XV?

Taggar: Nyheter, , Subaru XV

Kommentarer

#1
2011-09-14 16:15

Inget som sticker ut mer än de fula fälgarna. Även interiört ser det nästan tråkigt välordnat ut, men sånt brukar vinna i längden.
Även om den ser tämligen vanlig ut, så är den dock också tämligen snygg. Kan säkert sälja bra - om de inre egenskaperna är bra. Har själv alltid haft ett gott öga till Subaru och kan faktiskt tänka mig den här - om den håller egenskapsmässigt, alltså.

#2
2011-09-14 20:00

Interiören var snygg, iallafall med tanke på hur Legacy ser ut (förjävlig). Tycker i övrigt den ser konstig ut. Den ser liksom hoptryckt ut. Som att när som kommer snöret som binder ihop den gå av och den komme då återfå sin naturliga form, som är typ en halvmeter längre.

Lägger vi på de fula fälgarna och att den har skärmbreddare på skärmbreddarna så får jag känslan av en missbildad - kanske lite krockad, Ford Focus Cross Country.

Subaru går fort från att ha ett vackert modellprogram till att ha ett fullständigt groteskt dito.

#3
2011-09-14 21:19

Ser ut som en "Subarufierad" Dodge Caliber...

#4
2011-09-15 09:24

Måste hålla med föregående, hade man sett den utan märke så hade jag förmodligen trott att det var en Dodge eller Ford.
Intressant bil på Svenska marknaden med lite högre markfrigång, 4wd i vårat snöiga klimat osv osv många utanför storstan kommer förmodligen köpa denna bil framförallt om det kommer en diesel.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.