Bild
Nästa artikel

Subaru XV på ny platta

Nyheter

Förändrad grund ger möjlighet till el- och hybriddrift.

Mer av nya Subaru XV får vi se i mars.
Mer av nya Subaru XV får vi se i mars.
Kanske hämtar nya bilen idéer från konceptet från 2016.
Kanske hämtar nya bilen idéer från konceptet från 2016.
Subaru XV lanserades 2012. Nu är det snart dags för en ny generation. Premiären blir på bilsalongen i Genève i mars men redan nu får vi se en skymt av bilen. Det går inte att urskilja så värst mycket, men kanske hämtar produktionsmodellen inspiration från förra årets koncept som visades i Genève.

Biltillverkaren avslöjar att nya XV kommer att vara större än föregående version och byggas på Subaru Global Platform, vilket ska resultera i högre säkerhet och vassare vägbeteende. Nya Subaru XV kommer att få säkerhetsystemet EyeSight och vara fullproppad med förebyggande säkerhetsfunktioner. Mer än någon tidigare modell, menar Subaru.

Förutom konventionella förbränningsmotorer ska det även fungera med alternativa drivkällor i den nya plattformen. Troligtvis kan vi därför också förvänta oss hybrid- och eldrift från nya XV.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru XV?
Taggar: Nyheter, Subaru XV

Kommentarer

#1
2017-01-23 17:45

Tycker nuvarande är trevlig exteriört och konceptet ser spännande ut.
Hoppas bara dom gör något åt material och design av interiör som ser ut att ha rymt från en Toyota på 90 talet.

#2
2017-01-23 19:06

Kanske XV är fel prissatt, annars vet jag inte ... men den verkar inte vara någon favorit direkt, bara sett ett fåtal. Hoppas den nya versionen blir lite mer praktisk då den gamla lastade väldigt lite i bagaget. Hybrid kanske funka bra för denna modell!?

#3
2017-01-24 10:12

Dagens Subaru XV finns redan som el-hybrid, bara inte i Sverige. I USA finns den att köpa.

#4
2017-01-24 10:15

Re: Styggavargen.
Håller med om bagageutrymmet. Min lösning på det var att köpa Subarus lastgaller i metall så att jag kan lasta på höjden.
Funderar på en Mazda cx-3, med ännu mindre bagage..........gulp.

#5
2017-01-26 11:33

Jag har alltid haft ett gott öga till Subaru. Egensinniga bilar med enkel och effektiv fyrhjulsdrift - men sällan speciellt snygga och med lite väl hög bränsleförbrukning, åtminstone på senare tid jämfört med konkurrenterna.
Hållbara verkar de vara men är inga bra konstruktioner ur rostskyddssynpunkt.
Den här modellen kan vara intressant. Jag har inte ens sett den på närmare håll.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.