Bild
Nästa artikel
Subaru XV Crosstrek blir hybrid

Subaru XV Crosstrek blir hybrid

Nyheter

Subaru står redo att lansera sin första hybrid. Valet föll på Subaru XV Crosstrek, som visas upp som hybrid i New York.

Subarus planer på att lansera en hybrid har funnits länge. I tio år har man visat upp hybridkoncept, nu senast på bilsalongen i Genève där man visade upp konceptbilen Viziv.

Nu har den japanska biltillverkaren, som specialiserat sig på fyrhjulsdrivna modeller, äntligen gjort slag i saken. Subaru meddelar att modellen XV Crosstrek blir tillverkarens första serieproducerade hybrid.

Subaru XV Crosstrek Hybrid visas upp för första gången på den internationella bilsalongen i New York nästa vecka. Till dess väljer Subaru att hålla detaljerna om den nya bilen hemliga. Man har dock avslöjat att den har symmetrisk fyrhjulsdrift och drivs av en boxermotor, utöver elmotorn.

Subaru XV Crosstrek Hybrid kommer att lanseras först i USA, eftersom efterfrågan på hybrider är på stark uppgång där. När den kommer till Sverige är för tillfället oklart.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru XV Crosstrek Hybrid?

Taggar: Nyheter, , Subaru, Subaru XV

Kommentarer

#1
2013-03-21 19:15

Återstår väl att se.

#2
2013-03-22 09:00

Det som är härligt med Subaru är att de gör som de själva vill. De är ingen del utav en jättekoncern som delar komponenter och plattform med 2-5 andra "bilmärken".

Tekniken blir ofta unik och unikt bra. Vi får verkligen hoppas att de även lyckas med detta. Isåfall första tillverkare som har en lyckad hybrid, för jag anser inte att det finns någon köpvärd sådan i dagsläget.

Dessutom är symmetri en grundförutsättning för en bra fyrhjulsdrift. Fortsätt så Subaru!

#3
2013-03-22 12:10

Helt korrekt erito!
Låt oss sedan hoppas på en WRX hybrid...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.