Bild
Nästa artikel
Nyheter

Subaru WRX (2013) – bilder och fakta

Publicerad 21 november 2013 (uppdaterad 21 november 2013)
Precis som utlovat har nu skynket fallit av nya Subaru WRX, som baseras på Impreza, på mässgolvet i Los Angeles.

Subaru WRX har varit på gång ett tag, med visningar i nästan produktionsklara konceptversioner på olika bilsalongen. Nu visas bilen med den slutgiltiga specifikationen för försäljning i USA.

Bilen drivs av en direktinsprutad, bensindriven och turboladdad Boxermotor på 2,0-liter. Den ger 268 hästkrafter och ett vridmoment på 350 newtonmeter. Kraften överförs till hjulen via en sexväxlad manuell låda eller en automatisk Lineartronic-låda med tre körprogram och åtta steg. Bilen är fyrhjulsdriven och utrustad med ett system som överför kraften till hjulet med bäst grepp.

Får mindre hjul
Jämfört med de tidigare konceptbilarna får nya Subaru WRX inte 20-tumshjul och lättviktstak. I stället för produktionsmodellen nöja sig med 17-tumsfälgar i standardutförande. Bilen får dock finjusterad fjädring och styvare chassi.

80 procent av panelerna på nya Subaru WRX är framtagna unikt för modellen, bland annat motorhuven och bakdörrarna.

Subaru WRX är nu klar för lansering på den amerikanska bilmarknaden, hur det blir med en svensk lansering återstår att se.

Diskutera: Vad tycker du om nya Subaru WRX?

Kommentarer

#1 • 21 november 2013
MrR36
Röd...? En blå med guldfälgar och en brutal vinge där bak...! Då känner man sig som 20 igen.
#2 • 21 november 2013
åker.endast.ri…
Får mig att tänka på min gamla evo IX. Den var blå. .
#3 • 25 november 2013
Lars47
Kör nu min 3:e nya Subaru under 2000-talet och har varit och är jättenöjd med det. Nu ser det ut att vara dags för byte igen.Har känt mig yngre efter varje byte så snart kommer jag att känna mig hälten så gammal som jag är,alltså 33. Hustrun gillar röda bilar,så det blir kanske ingen blå.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.