Bild
Nästa artikel
Subaru satsar på snabb självkörning

Subaru satsar på snabb självkörning

Nyheter

Inviger ny testbana med höghastighetsvägar som ska efterlikna europeiska motorvägar.

Med start i november börjar Subaru testa självkörande bilar i hög hastighet vid en anläggning i Bifuka utanför Hokkaido i Japan. Den har i 20 år använts för vintertester och nu ska alltså autonoma prototyper snurra runt där. Höghastighetsbanan är tänkt att efterlikna europeiska motorvägar, dessutom har Subaru byggt till stadsmiljö. På testbanan kommer Subaru att vidareutveckla sitt förarassistanssystem EyeSight.

Biltillverkaren berättar också att man befinner sig i slutfasen av att anpassa Touring Assist i Europa. Systemet finns sedan två månader i Levorg på den japanska marknaden och kan bromsa, gasa och styra på motorväg och i kösituationer i alla hastigheter.
 
Diskutera: Vad tycker du om Subarus förarassistanssystem?
 
Taggar: Nyheter, Subaru

Kommentarer

#1
2017-11-01 15:33

Gillas! :)

#2
2017-11-01 20:21

Man kan lika gjärna slå två flugor i en smäll och skrota bilarna innföra självkjörande kollektivtrafik.Vem vill kjöpa en självkjörande bil?På riktigt?Så jävla dumt altså om man då inte kan kjöra då såklart.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.