Nästa artikel
Stormrivna viltstängsel ökar olycksrisken
Nyheter

Stormrivna viltstängsel ökar olycksrisken

Publicerad 22 januari 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Uppröjningsarbetet efter helgens storm fortsätter med full styrka. Förutom att få bort alla trädändar i vägkanterna handlar det om att laga trasiga viltstängsel. - Som trafikant bör man ta det försiktigt på vägsträckor som har viltstängsel eftersom det i och med nedfallna träd har öppnats passager för djuren på en hel del ställen, säger Björn Jonsson, trafiksäkerhetsingenjör Vägverket Region Sydöst.

I framförallt Kronobergs och Jönköpings län skadades en hel del viltstängsel i helgens storm. Även i Skaraborg, Sjuhäradsområdet, Ã-stergötland, Kalmar och norra Skåne finns det problem.
Hittills har den ordinarie och extra personal som Vägverkets entreprenörer satt in fokuserat på att röja upp vägkanterna från fallna träd. Nästa steg är att börja reparera viltstängsel, skyltar, räcken och annat. Det är ett arbete som kommer att ta tid. - Där det är praktiskt möjligt att laga stängslen provisoriskt i samband med att man plockar bort träd så gör man så. Det kan dock ta upp emot ett par månader innan vi har hunnit laga alla stängsel och annat som är trasigt.

Vägverket uppmanar trafikanterna att ta det försiktigt, framförallt de närmaste veckorna, i och med att det är extra många som är ute och jobbar på vägarna och att det kan förekomma vilt i större utsträckning än vanligt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.