Bild
Nästa artikel

Stor vindruta i ny C3

Nyheter

I november lanserar Citroën nya C3 - med en minst sagt stor vindruta. Vi Bilägare har de första bilderna.

Mest iögonfallande med nya Citroën C3 är den stora vindrutan. C3, som introducerades 2002 och hittills sålt i 2 miljoner exemplar, får nu det fransmännen kallar "Zenith". I ett pressmeddelande skriver Citroën att kupén ska dränkas i ljus och att bilen i och med vindrutan bjuder på en helt ny körupplevelse.

Floskler eller inte, rutan är väldigt stor.

I övrigt har nya C3 en lite sportigare framtoning men ses fortfarande som den familjebil den är. Den är kompakt, passar bra i stadstrafik och har ett 300 liter stort baggageutrymme.

Bilen drivs av en dieselmotor, GDi 90 DPFS, och släpper ut 99 gram koldioxid per kilometer.

Nya C3 lanseras i november i år.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Roy
2009-06-29 21:46

Den är lika bullig som andra nya bilar i klassen. Den påminner lite om mig själv. Min panna blir också allt högre med åren.

#1
Rikard
2009-06-30 01:34

Fattar inte riktigt vad man ska med den rutan till, skärskillt i det här landet där man mest har solen rakt i nyllet på en vanlig ruta, personligen fäller jag aldrig upp solskydden.
Nästa undran är vad rutan kostar att byta ??

#1
Erik F
2009-06-30 14:26

Lägg av Citroën. Ett stenskott kan bli mycket dyrt. Och slösaktigt med resurser i allmänhet. Varför detta ljusinsläpp? Bländningen ökar, samt värmeinstrålningen, varför AC:n får jobba hårdare = slits snabbare och måste bytas = dyrt och slösaktigt, förutom att miljön blir lidande av en ständigt maxad AC, som ger upphov till högre avgasutsläpp.

#1
Raphael
2009-06-30 15:00

VIll man inte ha den stora rutan så finns det ett solskydd att dra fram som täcker den främre delen och är det en kraftigt solig dag så använder man med fördel detta och därmed sänker AC:ns jobb.
Sanna miljövänner väljer bilar utan AC eftersom AC alltid ökar avgasutsläppen. Om man tyvärr redan har köpt en bil med AC så stänger man med fördel av AC:n. Allt för miljöns skull.

#1
Peter H Svensson
2009-06-30 16:37

Den stora vindrutan ("Zenith") till nya Citroën C3 som skall börja säljas efter årsskiftet utanför Frankrike är inte standard utan tillval.
Mer information om nya C3 och dess framtida syskon finns även på www.alltomcitroen.info.se

#1
olle
2009-06-30 17:13

Det kunde vi ju räkna ut själva. Citroën är ju i samma koncern som Peugeot som länge laborerat med olika stora vindrutor/glastak.

#1
David
2009-06-30 18:27

Jag undrar främst om bilen klarar att "fronta" en ÄLG på en svensk 90-väg, men även om AC:n räcker till för att kyla en liten bil med stora glasytor...
Återstår att se.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.