Nästa artikel
Stellantis bygger europeiskt laddnätverk och batterifabrik i USA
Nyheter

Stellantis bygger europeiskt laddnätverk och batterifabrik i USA

Publicerad 20 oktober 2021
Fordonsjätten som bland annat har Peugeot, Citroën och Opel under sitt paraply satsar på infrastruktur kring elbilar.

Stellantis har format partnerskap med italienska e-mobilitetsföretaget TheF Charging. Tillsammans ska de fram till 2025 bygga snabbladdningsstationer på över 15 000 platser runtom i Europa med sammanlagt 2 miljoner parkeringsplatser.

Snabbladdarna kommer att vara öppna för alla elbilister, men erbjuda speciellt fördelaktiga avtal för  Stellantis kunder. Det står inte exakt var laddarna kommer hamna, men de första byggs i Italien redan i år och därefter sker expansionen till resten av Europa.


Stellantis har också gått ut med nyheten att de format ett samarbetsbolag med batteritillverkaren LG i syfte att bygga en fabrik för battericeller och moduler för elbilar i USA. Fabriken är tänkt att dra igång produktionen under första kvartalet 2024 med en årlig kapacitet på 40 gigawattimmar.


Biljätten har tidigare format allians med Mercedesägaren Daimler för att tillverka battericeller för elbilar. Stellantis presenterade tidigare i år en storsatsning där de med olika medel ska bli bäst i klassen på elbilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 21 oktober 2021 Kineserna kommer att få…
  • 21 oktober 2021 Xtuz, du tror alltså mer på…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.