Bild
Nästa artikel
Nyheter

SSC drar tillbaka rekordanspråket: ”Vill erkänna offentligt”

Publicerad 2021-07-26 16:31 (uppdaterad 2021-07-26 16:38)
Det amerikanska företaget erkänner att de aldrig slog några hastighetsrekord förra året.

Den amerikanska superbilstillverkaren SSC skapar åter igen rubriker efter ett uppmärksammat inlägg på Instagram i förra veckan.

”Om det inte varit tydligt hittills skulle vi vilja erkänna officiellt att vi inte nådde upp i de ursprungligen påstådda hastigheterna på 331 mph (533 km/h) och 301 mph (484 km/h) i oktober 2020”, skriver företaget.

Inlägget kommer nio månader efter att företaget släppte en video där de påstod sig ha slagit ett nytt hastighetsrekord för produktionsbilar. Videons äkthet blev snart ifrågasatt, och det visade sig att allt inte gått rätt till med hastighetsmätningen.

SSC har tidigare medgett att det finns vissa frågetecken kring rekordförsöket, och att de därför ska göra om det hela. Förra veckans inlägg är dock första gången som företaget rakt ut erkänner att de inte nådde de hastigheter de påstod sig göra.

De har däremot inte gett upp, och planerar att göra ett nytt försök med sin 1.775 hästkrafter starka superbil Tuatara. Då är målet att ”nå 300 mph-barriären transparent, officiellt och otvivelaktigt”.

Tills vidare är det Bugatti som innehar hastighetsrekordet för produktionsbilar. År 2019 nådde deras 1.600 hästkrafter starka Chiron Super Sport dryga 490 km/h på Volkswagens testanläggning i tyska Ehra-Lessien.

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.