Nästa artikel
Smygpremiär: Här är Mazda3 som kombikupé
Nyheter

Smygpremiär: Här är Mazda3 som kombikupé

Publicerad 25 november 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Vi har sett sedanmodellen. Nu lanseras Mazda3 som kombikupé. Den 3 december är det världspremiär för nykomlingen.
Mazda3 som sedanmodell hade världspremiär på Los Angeles Auto Show. Nu är det dags för kombikupén - och bilsalongen i Bologna får äran att presentera nykomlingen för omvärlden.

Den 3 december lanseras den andra generationen Mazda3 KombiSedan, men redan nu väljer Mazda att släppa vissa detaljer. Bland annat avslöjar företaget att motorprogrammet är anpassat till Europa och innehåller en nyutvecklad 2,2 liters turbodieselmotor, nyligen introducerad i Mazda6, en 1,6 liters turbodieselmotor samt bensinmotorer på 1.6 och 2.0 liters cylindervolym.

Mazda konstaterar att miljöhänsyn har varit prioriterat under utvecklingsarbetet av Mazda3. Bland annat kommer den nya turbodieselmotorn på 2,2 liter i två versioner med 150 respektive 185 hästkrafter - och båda dessa alternativ ska klara de hårdare avgaskraven som finns i Euro 5.

Mer information om Mazda3 lär dyka upp i samband med lanseringen.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-11-25 17:33
Tobbe (ej verifierad)

Mazda har på senare tid verkligen lärt sig det här med design. Ända sedan introduktionen av 3 och 6 så har dom varit urläckra enligt min mening och de blir bara bättre med tiden ser jag, tyvärr är ju rostskyddet som det är. De är enbart de som avskräckte mig när jag skulle välja ny bil.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.