Bild
Nästa artikel
Smart uppdateras

Smart uppdateras

Nyheter

Nytt fejs, men den elektriska drivlinan förblir densamma i ForTwo, ForTwo Cabrio och ForFour.

Smart, som ägs av Mercedes, har förnyat sina citybilar i tvåsitsigt, fyrsitsigt och cabrioletutförande. För första gången ser fronten olika ut på dem: ForFour har en A-formad grill som ska signalera sportighet, medan den ForTwo behåller sitt ”välbekanta, vänliga ansikte”, skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande.  

Strålkastarna är numera av LED-typ och på insidan styrs infotainmentsystemet via en 8-tums pekskärm som kan kopplas ihop med smartphones.

 

Smart uppdateras

Vad som inte har förändrats är drivlinan. Sedan tidigare finns Smartbilarna bara med eldrift och det är samma uppbyggnad som förut: Ett litiumjonbatteri på 17,6 kWh skickar kraft till en 82 hästars elmotor på bakaxeln. Enligt gamla körcykeln NEDC räcker full laddning till 15,9 mils körning. 

Det finns inga uppgifter om pris än.

Diskutera: Vad tycker du om bilarna från Smart?

Taggar: Nyheter, Smart

Kommentarer

#1
2019-09-09 16:15

Smart!

#2
2019-09-09 17:36

Synd att den inte går att få med V8.
Jag har sett på TV att det t.o.m. levereras dammsugare nu med den motorn!

#3
2019-09-09 19:04

Är de inte tokigt dyra för ett så litet fordon? Men annars gillar jag dem och det faktum att de har ett väldigt litet blodsbatteri är positivt - det är till sådant här (små lätta fordon med små körsträckor) den tekniken möjligen är användbar. Ja, när vi har ren el på klotet, det vill säga.

.

#4
2019-09-09 20:22

Klarsynt: Källa på att batterierna till denna bil har mineraler i sig från de områden som avses med blodsbatterier? Eller använder du återigen ditt uttryck bara för att smutsa ner debatten i det håll du vill?

#5
2019-09-09 22:31

@Henrik M

Det spelar ingen roll var just den här bilen får sina mineraler ifrån. Det är som att teckna sig för vindkraft: Du får vindkraften men det blir mindre vindkraft i mixen till övriga. Tillser du att du får "barnarbets och tortyr" godkända mineraler så är det någon annan som får dessa.

Vidare handlar begreppet inte bara om mineraler utan även om att det åtgår enorma mängder energi att tillverka dessa batterier. Energi som till stor del tillverkats av kol och därmed har en oerhörd påverkan på miljön.

För det tredje finns det ingen vettig återvinning för världens alla batterier och en stor del av dem hamnar på tippen eller i som "land fill".

.

#6
2019-09-09 23:55

Med en Smart tar jag mig inte ens t o r jobbet på en laddning, det skulle bli att ladda vid jobbet då. Smart låter väl som en idé för mångmiljonstäder, typ Paris eller Tokyo. Men jag tror framtiden för städer är kollektiva färdmedel inte Smart-bilar. Och för långfärd är ju Smart värdelös så.
Så inte så smart av Smart.

#7
2019-09-10 08:41

Raphael. Men de flesta har inte så långt till jobbet som du och urbaniseringen fortsätter ju med oförmiskad kraft i världen. Så Smart är nog rätt smart ändå.

#8
2019-09-10 22:03

Klarsynt, börjar det inte bli dags för nya glasögon ty din verklighet verkar lite grumligare än för oss andra;-)

#9
2019-09-11 08:56

Saabium, de som bor närmare staden har bra kollektivtrafik och därmed inte behöver ta bilen. Allt färre i städer skaffar och har bil. Så marknaden för bil i städerna sjunker och då finns det inga kunder för Smart vars väldigt små bilar är helt gjorda för städer. Så inte så smart av Smart.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.