Nästa artikel
Skoda Rapid med extra muskler
Nyheter

Skoda Rapid med extra muskler

Publicerad 7 maj 2013 (uppdaterad 8 maj 2013)
Skoda tar med sig en konceptbil, där Rapid visar sig från en lite sportigare sida, till GTI-träffen vid österrikiska Wörthersee.

Årets event vid österrikiska Wörthersee, där Volkswagenkoncernen visar upp GTI-versioner av sina bilar, rycker allt närmare. Den 8-12 maj slås portarna upp för allmänheten, totalt räknar man med närmare 200 000 besökare.

Till årets samling tar Skoda med sig konceptbilen Rapid Sport, som många redan hoppas ska bli en försmak på en ny Rapid RS. Skoda är mycket sparsmakade med detaljer om bilen, men vi får se en bild och ta del av lite information om utseendet.

Skoda Rapid Sport är lackad i metallicfärgerna ”Corrida red” och ”Steel Gray”. Som sig bör har bilen ett sportigt utseende, med bland annat 19-tumsfälgar som går i samma färger som karossen, spoilers och ett rejält luftintag i grillen.

På baksidan har bilen en stor stötfångare med två integrerade avgasrör.

Räkna med att Skoda vågar berätta mer när konceptbilen avtäcks om några dagar. Om inte annat blir man nyfiken på vilken motor som döljer sig under huven.

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Rapid Sport?

SOFT 99

 Soft 99 skiljer sig från övriga i testet genom att den uttryckligen är avsedd för både in- och utsida samt inte bara rengör utan även ska lämna ett vatten-avstötande skikt. Doftar markant spritigt och pärlar sig nästan på glaset när det appliceras. Rengöringen fungerar bra men man får gnida en hel del för att få bort flammigheten. Ska fungera även på lackade ytor, lämpligt på fågelbajs tydligen, samt på behandlade glas där det inte bara gör rent utan också förstärker behandlingens effekt.

Artikelnummer 4111
Volym 400 ml
Pris 139 kr
Betyg 4

Plus: Bra effekt, vattenavvisande

Minus: Kräver ganska mycket polering.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-05-07 17:02
Axelman

Varför 19"? Hoppas det bara är på showbilen.

#2 • Uppdaterat: 2013-05-07 18:26
Swemba

Tycker du 19" är för litet?

#3 • Uppdaterat: 2013-05-07 23:13
Roger Skagerström

19" är nog lagom på en "sportig" bil idag. Tänk på att bilarna blir större och större. Större rullomkrets ger lite lägre förbrukning med, och då blir det ju samma "dimension" att rätta sig efter genom hela modellserien.

Titta tex på nya Mazda6'an. Optimum har 19" och det ser nästan litet ut. Nu är ju Octavia storleken mindre, men kan nog bli rätt smaskigt. :P

#4 • Uppdaterat: 2013-05-09 15:21
andnet

Kan nog gå åt lite åtgärder för att piffa upp anrättningen. Det är annars svårt att imponeras av Rapid, bortsett från namnet som får en att tro att modellen även i grundutförande har "sportiga ambitioner"som motorjournalisterna brukar kallades. Säkert en rymlig och vettig bil för den genuint ointresserade bilägaren. Men Skoda kan bättre.Se på nya Octavia, som är i klass med Golf i det mesta men rymligare. Det kan mycket väl bli en sån nästa gång det ska bytas bil.

#5 • Uppdaterat: 2013-07-15 14:56
VW Polo 2012

Hej Roger Skagerström Du säger "Större rullomkrets" Nja det är förmodligen samma rullomkrets fast med mindre gummi på större fälgar = Och det där med stor rullomkrets skulle minska bränsleförbrukningen, det kan faktiskt bli tvärt om. Dessutom fixar bilfabrikanterna rätt utväxling med växellådan, och inte med hjulen.

mvh VW Polo 2012

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.