Bild
Nästa artikel
Skoda på väg in i Golfklassen

Skoda på väg in i Golfklassen

Illustration

Skoda utvecklar nu en helt ny modell som ska täcka upp luckan mellan Fabia och Octavia. Lansering i slutet av 2012.

Bilen blir först ut med det tjeckiska märkets nya, modernare formspråk. Ett uttalat syfte med designförändringarna är att Skoda-bilarna i fortsättningen ska upplevas som mer emotionella och mindre vardagsgrå än i dag.

Fast på en punkt verkar Skoda resonera lite mer konservativt – och det är när det gäller modellbeteckningen. Enligt ryktet funderar man på att ge nya den bilen det klassiska namnet Felicia. Men hur det slutligen går med den saken avslöjas sannolikt inte förrän vid premiärvisningen.

Det är redan bestämt att Skodas nya utmanare i Golfklassen ska säljas i större delen av världen, bland annat i Kina och Indien. Utöver halvkombin kommer ytterligare två karossalternativ att finnas; en kombi och en fyradörrars sedan (som dock inte lär blir aktuell för Sverige). 

En rad motoralternativ med fokus på bränsleekonomi/miljö erbjuds till den nya bilen, såväl tre- som fyrcylindriga. Dieslarna får common rail-teknik och bensinarna blir direktinsprutade.

Diskutera: Vad tycker du om Skodas nya bil i Golfklassen?

Taggar: Nyheter, , Skoda

Kommentarer

#1
2011-04-04 15:41

Alltid känt att Octavia hör till Golfklassen på nåt vis. Den är ju baserad på Golf (eller har så tidigare varit iallafall). Man ser det tydligt på gamla Octavias nästan komiskt korta hjulbas kontra bilens storlek.

Felicia känns dock väldigt fel. Det namnet borde höra till en Polo/Fiesta-utmanare.

#2
2011-04-04 19:13

Ta ett nytt namn. Felicia är död.

#3
2011-04-04 21:55

då blir nya octavia en klass större än golf klassen
om denna bilen blir golf klass.

#4
2011-04-04 22:23

det behövs ingen modell mellan fabia och octavia .

#5
2011-04-05 00:51

annars än jättesnygg desing skoda

#6
2011-04-05 09:48

Nej, slopa namnet Felicia! det ger bara vibbar av gamlingar på landet och frånskilda mammor, de enda som kör dessa bilar (de som inte rostat bort...).

#7
Gert Andersson
2011-04-09 12:32

Rätt snygg. VW kan design. men Felica ger tanken till världens sämsta bil. Döp den till von Hästhufvud. Det kallar jag frugans häst.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.