Bild
Nästa artikel
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.
Skoda Vision E.

Skåda Skodas första elbil

Nyheter

Coupé. Suv. Eldrift. Skoda prickar de tre hetaste trenderna i bilindustrin just nu med konceptet Vision E.

Det går inflation i bilbranschen när det gäller suvar. Dessutom är slank coupésilhuett kombinerat med högbyggd suvkaross ett populärt stildrag. Skodas designidé Vision E sällar sig till skaran och lovar dessutom eldrift och räckvidd på 50 mil.

Den delar många likheter med Volkswagens nyligen presenterade koncept I.D Crozz, i alla fall gällande drivlinan. Två elmotorer, en på framaxel och en på bakaxel, gör bilen fyrhjulsdriven och med styrka hämtad ur ett litiumjonbatteri blir antalet hästkrafter över 300. Bilen kan snabbladdas upp till 80 procent på en halvtimme. Plattformen heter MEB, alltså Volkswagenkoncernens specialframtagna bas för bilar som går uteslutande på el.

Bilen är med sina över 4,6 meter i längd bara någon centimeter kortare än suven Kodiaq. Skodas plan är att Vision E blir produktionsmodell år 2020. Året innan kommer första plug-in hybriden, Skoda Superb. Lagom till år 2025 kommer det att finnas fem helt eldrivna bilar av varierande storlek i fordonsflottan.
 
Diskutera: Vad tycker du om Skoda Vision E?
 
Taggar: Nyheter, Skoda

Kommentarer

#1
2017-04-19 19:40

Jaha, platta på ratten även upptill! Varför?
Men i övrigt ljus och trevlig inredning.
Men grillen, eller vad man ska kalla överläppen som hänger ner, ser lite konstig ut.

#2
2017-04-20 07:47

Hur blir det med isskrapan bakom tanklocket?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.