Bild
Nästa artikel
Trafikmyndigheten i Kalifornien har stoppat Ubers flotta av 16 självkörande Volvo XC90.
Trafikmyndigheten i Kalifornien har stoppat Ubers flotta av 16 självkörande Volvo XC90.

Självkörande Volvo får körförbud

Nyheter

Taxiföretaget Uber stoppar sitt projekt med självkörande XC90 i San Francisco.

Tidigare har vi berättat om att Uber inlett försök med självkörande Volvobilar i San Francisco. Redan från start uppstod motsättningar mellan Uber och Kaliforniens trafikmyndighet, då Uber inte ansökt om tillstånd för sin testverksamhet. Uber menade att eftersom det satt en tekniker redo att ta över ratten var bilen inte självkörande, men trafikmyndigheten DMV (Department of Motor Vehicles) höll inte med och har nu dragit in registreringscertifikaten för de 16 bilar som ingick i testflottan.

I ett uttalande till tidningen TechCrunch bekräftar Uber att projektet stoppats och att man nu undersöker var bilarna åter kan sättas i drift igen. De få dagar som de självkörande Volvobilarna rullade i San Francisco hann de med att vara inblandade i flera kontroverser. På Youtube finns ett klipp där en XC90 från Uber kör mot rött ljus. Uber förklarade det hela med att det var en mänsklig förare vid tillfället och att personen har fått sparken.
 
Diskutera: Tror du att samarbetet med Uber kan skada Volvos rykte?

Taggar: Nyheter, Volvo XC90

Kommentarer

#1
2016-12-23 07:36

Ja förbjud skiten, det sker bara en massa incidenter hela tiden.

#2
2016-12-26 22:06

Det är verkligheten. Nuvarande trafikens infrastruktur blir aldrig (minst 20-30 år!) redo för självkörande fordon. Jo, folket var så positivt om detta men de hade begränsad uppfattning om självkörande projekt betydelse. Det var "subsidierade forskningen", "ett experiment" utan praktisk tillämpningen. Det är lättare att skicka människa till Mars än att "göra om" väg och trafik infrastruktur här på Jorden. Vem ska betala för stora ändringar som behövs att anpassa allt för självkörande bilar på säkert sätt? Som vanligt, någon gjord fel i beräkningar och missade stora kostnader. Men de lyckades att övertyga politiker att satsa pengarna på. Det är precis samma situation med elbilar, när el- kostnaden och tillgång blir aktuellt då kommer elbil marknaden bromsas kraftigt (typ som etanol bilar :-D )

#3
2016-12-27 17:16

Instämmer!
Själv-körande bilar måste va det dummaste, onödigaste teknik-projektet sen mån-landningen!!
Vem skulle vilja köpa dom?!?
"Oldsheimers" (Alzheimers (sjukdom)/oldtimers)?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.