Nästa artikel
Sista rycket för Nissan Micra
Nyheter

Sista rycket för Nissan Micra

Publicerad 27 augusti 2015 (uppdaterad 27 augusti 2015)
Fjärde generationen Nissan Micra kom 2010 och uppdaterades 2013.
Den senaste versionen av Nissan Micra får en uppdatering på ålderns höst, här är nya tekniken som stoppas in i stadsbilen.
För att kunna sälja fem år gamla Nissan Micra ytterligare en tid innan ersättaren är här var den japanska tillverkaren tvungen att se över utsläppen för att klara Euro6-normen.
 
När utsläppen från 1,2-liters bensinmotorn justerats passade Nissan även på att höja utrustningsnivån till Acenta-steget och lägga till regnsensorer, automatisk helljusavbländning och parkeringssensorer bak. Denna version av Micra med tilläggsnamnet N-Tec började säljas i augusti.
 
På insidan kan föraren nu greppa en läderklädd sportratt med blå sömmar, de senare återfinns även i resten av klädseln. Nissan Micra N-Tec har även fått infotainmentsystemet NissanConnect, med din telefon som modem möjliggörs då användning av appar som Google Search och TripAdvisor.
 
Den renare bensinmotorn finns fortfarande med 80 eller 98 hk och förbrukningen uppges vara den samma som tidigare, det vill säga 5 l/100 km respektive 4,1 l/100km.
 
Diskutera: Vad tycker du om Nissan Micro N-Tec?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2024-05-13 23:49
Gäst (ej verifierad)

Är det bara jag som tycker motorrummet ser osedvanligt trist ut?

#2 • Uppdaterat: 2015-08-30 14:09
Bortom

@leifer, Micran är en stadsbil. Har du kört en Micra? Den är perfekt i stadstrafik, ingen turbo behövs för att kunna hänga med i trafikrytmen upp till 70-80. Om man vill åka långt och snabbt: då ska man välja en större bil.

#3 • Uppdaterat: 2015-08-31 09:03
Bortom

@leifer, jag har en downsized turbomotor med automatlåda i min bil... även med ECO driving drar den över litern milen in stadstrafik. Mina tidigare bilar med större motorer drog mindre. Turbo är underbar: bra bottendrag, massvis med kraft... men den kräver sitt extrabränsle.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.