Bild
Nästa artikel
Seat Ibiza får nya mindre motorer 2015.
Seat Ibiza får nya mindre motorer 2015.

Seat Ibiza får nya motorer

Nyheter

Seat Ibiza blir milt uppdaterad i sommar. Bilen får nya snåla trecylindriga motorer och modernare infotainment.

När Seat Ibiza fräschas upp i sommar ligger fokus på att uppdatera motorprogrammet för att klara Euro6-utsläppskraven. Bilen får nu samma trecylindriga enliters bensinmotor som vi tidigare funnit i mikrobilen Mii, då med 75 hk, men även en 1,4-liters dieselmotor med lika många cylindrar.
 
Dieselmotorn finns redan nu hos koncernkusinerna Audi A1 och Volkswagen Polo, där ger den 90 hk. Utöver det väntas också Volkswagens 1,4-liters bensinfyra med cylinderavstängning ta plats i Seat Ibiza 2015.
 
Det sägs att uppdaterade Ibiza blir första bilen i Volkswagenkoncernen som får en turboladdad version av den minsta, och trecylindriga, bensinmotorn. Vilka av motorerna som ska finnas till hands i Sverige och vad de kommer kosta är ännu okänt.
 
Seat Ibiza har fått ett modernare infotainmentsystem som bland annat erbjuder en ny 6,5-tums pekskärm som ska kunna länkas samman med alla typer av smarta mobiltelefoner.

Seat introducerar även en app till mobiltelefonen som ska kunna guida dig till din parkerade bil, visa bilens tekniska status samt göra att mejl, sms och meddelanden från sociala medier kan bli upplästa i bilens högtalare.
 
Diskutera: Vad tycker du om Seat Ibiza 2015?

Kommentarer

#1
2015-05-08 09:17

Borde inte en _helt_ ny Ibiza komma?

#2
2015-05-08 09:52

Det är på G tillsammans med en ny Polo.
Släpps nästa år om man ska tro rykten på nätet, dock väldigt lite spyshots på Polo och Ibiza så gissar på sent 2016.
1,4 bensinaren med ACT har erbjudits i UK i snart över 2 år till Ibizan, synd att Svenska Seat (VW) är så sega med att ta in saker som gör bilen mer attraktiv för köpare.
Om man läser på Seat's hemsida så står det även att den nya infotainment anläggningen har stöd för Apple Carplay, Google Auto och Mirror link, OM det nu stämmer så är det riktigt imponerande.

#3
2015-05-09 02:25

ACT är "enkelt" men säkerligen en problemkonstruktion,undviks helst.
Twincharge likaså.
Smart,dyrt,banbrytande,tveksamt..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.