Bild
Nästa artikel
Seat Ibiza Cupra.

Seat Ibiza Cupra blir kvickare

Nyheter

Mer hästkrafter och mer vridmoment ska ge hetlevrad spanjor en toppfart på 235 km/h.

Seat stoppar in lite mer kraft under huven på Ibiza Cupra. Det blir en 1,8 liters turbomotor med 192 hästkrafter och 320 Nm. Toppfart blir 235 km/h och 0-100 görs på 6,7 sekunder.

Även interiören är uppdaterad med plastpaneler och ny multifunktionsratt. Infotainmentsystemet stöder Seat Full Link som gör sammankoppling med smartphones möjlig.

Cupra Drive Profile är standardutrustning och med lägena komfort eller sport kan styrning och stötdämpare ställas in för olika ändamål. XDS, elektronisk diffspärr, minskar tendenser till understyrning och förbättrar kurvtagningsförmågan, speciellt under snabb körning.

Priset börjar på 199.900 och orderböckerna öppnar i mitten av september. Första bilarna levereras vid årsskiftet.
 
Diskutera: Vad tycker du om Seat Ibiza Cupra?

Kommentarer

#1
2015-09-02 13:21

Ni missade en av de viktigare nyheterna med denna uppdaterade modell.
Den erbjuds nu för första gången med MANUELL växellåda. :-) (iallfall utomlands, hoppas Seat Sverige är nyktra nog att erbjuda detta som standard)
Med 1,8T så slipper vi även den lite komplicerade motorn med kompressor och turbo.

#2
2016-03-18 13:50

Att slippa "ryckomaten" vore ju bra tycker även jag. Sen vore det ju bra om dom frigjorde sig från VW koncernen, eller blev friköpta av någon seriös biltillverkare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.