Bild
Nästa artikel
Säkrare arbetsmiljö för vägarbetare utreds

Säkrare arbetsmiljö för vägarbetare utreds

Nyheter

Regeringen har gett Transportstyrelsen i uppdrag att ta reda på vad som kan göras för att förbättra säkerheten för de som arbetar ute på våra vägar.

Utredningen pågår fram till 8 augusti 2020. Transportstyrelsen ska efter det presentera åtgärder för hur säkerheten vid planerade vägarbeten kan förbättras, likaså hur arbetsmiljön kan göras bättre för exempelvis bärgare vid trafikolyckor och andra oförutsedda händelser. 

– Säkerheten måste bli mycket bättre för vägarbetare. Det är utsatt att jobba på vägar när bilister kör förbi i full fart. Ingen ska riskera att dö eller skadas i samband med att de utför sitt arbete på eller vid vägar. Jag vill se tydliga förslag på hur säkerheten vid vägarbeten kan förbättras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Diskutera: Vad tycker du om trafikmiljön vid vägarbeten och olyckor?
 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-09-02 09:33

Gör som i vissa delstater i USA, dubbla böter om man tas för fortkörning vid vägarbete.

#2
2019-09-02 10:01

Verkar vara en uschlig arbetsplats, tyvärr! Det behövs kameror på TMA-fordonen och mätning av genomsnittshastighet genom arbetsplatsen för att dämpa allas hastighet genom arbetsplatserna.

#3
2019-09-02 10:56

Om inte alla var så upptagna med att ha så bråttom hela tiden så kanske man kunde lätta på gasen medan man kör förbi ett vägarbete.

#4
2019-09-02 11:16

Vid trafikolycka måste man vara snabbare på att rensa upp och får bort bilar och skadade.
Tar ju en mindre evighet, vilket gör att ytterligare olyckor uppstår.
Vid vägarbeten så måste man planera omdirigeringen bättre, totalt kaos på vissa ställen.
Varför inte studera hur man gör i Tyskland, där fungerar det ju.

#5
2019-09-02 11:49

Det är rätt man ska respektera dom som jobbar på vägen, fast ibland glöms 30 skyltarna kvar på ena sida i flera dagar fast jobbet är klart, det är inte så bra för respekten.

#6
2019-09-03 16:41

Respektlösheten härjar fritt i trafiken, hastighetsskyltar och varningsskyltar verkar bara vara utfyllnad inget man skall följa. Jag anser att vid trafikarbeten och olyckor kan man faktiskt vara lite hårdare med hastighetsövervakning och tvinga ned hastigheten med diverse hjälpmedel på körbanan. Vägarbetare och räddningspersonal skall inte behöva dö för att någon galning till trafikant har så himla bråttom förbi.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.