Bild
Nästa artikel

Saab stoppar produktion

MOTIGT I TROLLHÄTTAN:

Först försvann kvällsskiftet. Nu fortsätter Saab att minska produktionen i Trollhättan - och stoppar arbetet i tio dagar under hösten.

- Vecka 44 blir det helt stopp, säger Paul Åkerlund, ordförande i IF Metall-klubben på Saab, till tidningen TTELA.

Saab Automobile stoppar produktionen på fabriken i Trollhättan i minst tio dagar under hösten.

På tisdagen meddelade företaget att minst fem rena stoppdagar är inplanerade under hösten. Dessutom används flextiden för att inga bilar ska byggas på fredagar i september.

Beskedet kom inte som någon större chock för de anställda, men ses ändå som oväntat av facket.

- Det är klart att det känns kymigt, säger Paul Åkerlund.

I förra veckan blev det känt att Saab planerar att lägga ned kvällsskiftet i Trollhättans fabrik - och nu gör den minskande bilförsäljningen att fabriken får stå helt still.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
National ekonom
2008-09-04 10:12

Trist att vi svenskar inte tar ett gemensamt ansvar för varandras väl och ve. Vi måste inse att OM vi väljer att köpa en utländsk bil tex Toyota istället för SAAB eller Volvo blir vi arbetslösa. Inte bara direkt i produktionsledet utan även hos underleverantörs, service, eftermarknad försäljnings leden. Det i sin tur påverkar hela orter och familjer både lokalt och regionalt! Vi måste inse att det är billigt på kort sikt att köpa utländskt men "in the ling run" kommer vi att få betala det mångdubbelt i form av massarbetslöshet.

- Vi måste ta oss samman och bojkotta de utländska bilmärkena av ingen anna annan anledning än ren och skär självbevarelsedrift, detta kollektiva beslut måste vi fatta nu, i morgon kan det vara för sent.

#1
Rolle
2008-09-06 00:15

Naturligtvis har du rätt, alla som kan köpa en ny Svensk bil borde göra det. Och vad jag kan se så gör de flesta så också. Tyvärr så är det allt mindre del av svenskarna som har råd att köpa en premiumbil.
Har själv köpt både SAAB och Volvo men nu är det inte att tänka på p.g.a priset. En gång i tiden så hade medelsvennson råd med en svensk bil men inte nu.

#1
tl
2008-09-06 21:48

Det är väl inte att undra på med så ålderdomliga bilar

#1
claes jonsson
2008-09-07 00:11

Det är väl på tiden att både Volvo och Saab börjar bygga bilar som folk har råd att köpa . Vilken barnfamilj har råd att köpa en en bil för 250-300.000 kr ?

#1
Roar Eriksen
2008-09-07 11:39

SAAB måste satsa för att förbättra kvalitén. Jag köpte en Japansk bil i går (06/09-2008). Har nå en SAAB 9-3 2003 (måndagsexemplar ?)som har kostet mye i reparationer. SAAB i Norge gir dårlig med garantier. Japanske biler har 5 år med garanti, SAAB har 2 år med delevis garanti.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.