Nästa artikel
Så många får plats i en Mini
Nyheter

Så många får plats i en Mini

Publicerad 16 november 2012 (uppdaterad 20 november 2012)
Mini må vara en liten bil, men den rymmer uppenbarligen 28 personer. Det nya världsrekordet sattes i London.

Har du någon gång klagat på din att din lilla bil är för trång. Sluta upp med det, vill man så kan man. Det bevisade inte minst de här tjejerna, som lyckades klämma in sig i en Mini trots att de är 28 stycken.

Det kanske inte behöver sägas, men de 28 personerna tog vara på varje litet utrymme i bilen till max. Allt från instrumentbräda till fotutrymmen fylldes, samtidigt som det lilla bagageutrymmet rymde fyra deltagare.

Det är ett gäng gymmedlemmar som tog tillfället i akt under Guinness World Records day, där de satte nytt rekord i Potters Fields Park i London. Det är dock inte första gången som gänget fyller en Mini i stort antal, de slog nämligen sitt eget rekord på 27 personer från förra året.

Hur firar man då ett sådant världsrekord på bästa sätt? Gänget valde att slå ytterligare ett rekord när de ändå var i gång, genom att klämma in 23 personer i en klassisk Mini i direktsänd TV. I och med det slogs det gamla rekordet med två personers marginal.

Diskutera: Hur många får plats i din bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-11-18 10:39
Hackenbush

Inser inte riktigt värdet av detta rekordet men har de roligt så......

#2 • Uppdaterat: 2012-11-18 11:32
saabnisse

Det är nog riktigt. Jag har svårt att inse värdet av något som helst i Guiness Book of Records, men boken säljs ju så det måste ju finnas andra som har intresse att ta del av stolleprov.
Men eftersom det var tjejer här så kanske det var det som var mest intressant!

#3 • Uppdaterat: 2012-11-18 20:45
Hackenbush

Ja saabnisse eftersom det bara var tjejer hade man kunnat offra sig att som enda man delta i detta rekord nånstans mitt i bilen. ; D

#4 • Uppdaterat: 2012-11-19 17:44
S-E S

Är det inget dagis som vill prova med 30?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.