Bild
Nästa artikel

Så blir en förnyad Ford Focus

MÜDSAM ILLUSTRERAR:

Nuvarande Ford Focus sjunger på sista versen. Redan i slutet av nästa år kommer en ny upplaga av modellen. Den får en mer utstuderad design än dagens Focus, både på ut- och insida.

Bilen kommer från start i två karossutföranden, båda halvkombi. Billigast blir tredörrarsversionen, som får ett delvis eget och lite sportigare utseende än lyxigare och bättre utrustade femdörrarsvarianten.

I modellserien ingår även den kompakta flexbilen C-Max, som kommer att finnas i två versioner: en femsitsig och en sjusitsig.            

Till nya Focus har Ford utvecklat en ny serie bränslesnåla direktinsprutade bensinmotorer med turbo. Den minsta är på 1,0 l och finns i två effektutföranden: 90 eller 110 hk. Den större 1,6-litersmotorn går att få med 150 eller 180 hk.

På dieselsidan erbjuds en 1,6-litersmotor som levererar antingen 90, 110 eller 130 hk. Det finns även en större 2-litersdiesel där köparen kan välja mellan två versioner: en på 170 hk och en 200 hk.      

Dessutom har Ford flera intressanta miljöalternativ på gång till nya Focus, men om dem har ännu inte särskilt mycket läckt ut.  
Taggar: Nyheter
Så blir en förnyad Ford Focus

Kommentarer

#1
göinge
2009-01-23 10:52

Sedan ett år tillbaka har det funnits foton på internet som visar att artikelns bild visserligen stämmer, men att designen inte kommer att vara riktigt så extrem.

#1
kerstin
2009-01-23 13:41

KANN NI INTE GÖRA EN TEST PÅ NYA GOLFEN HÄR VORE INTRESANT ATT HÖRA HUR DEN ÄR. ÄR GOLFÄGARE NU HAR EN 06 FUNDERAR PÅ OM DEN NYA GOLFEN VORE NÅGOT FRAMÅT VÅREN MVH KERSTIN

#1
Calle
2009-01-23 13:42

Nöjd Focusägare sedan 4 år. Förhoppningsvis blir en jättebra bil ännu bättre / snyggare....
Undrar hur combin kommer att se ut? Miljömotorer blir naturligtvis ett måste! Ford har ju varit föregångare på FFV.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.