Nästa artikel
Robin VM-debuterar
Rallycross

Robin VM-debuterar

Publicerad 23 mars 2015
Robin Larsson, europamästare, kommer till start med en Audi S1 i stora rallycross-VM.
Robin Larsson, 22-årig västgöte, blir den femte svensken som officiellt går in i kommande säsongs rallycross-VM. Robin kommer att ratta en Audi S1 Supercar i privat regi.
Robins team heter Larsson Jernberg Racing och det borgar för att det är kvalitet rakt igenom. Robins temachef och mentor är Michael Jernberg, före detta europamästare. I kulisserna finns naturligtvis också pappa Lars, ”Stinsen” kallad i rallycrosskretsar, också han europamästare.
 
Trots sina unga år kan också Robin titulera sig europamästare. Förra året kördes ett EM, med färre tävlingar, parallellt med stora VM och det lyckades Robin vinna. Nu växlar han upp och ska köra hela VM-serien, 13 deltävlingar, bland annat med långresor till Kanada och Argentina.
 
I Robins fall blir det mycket hemvävt.  De tre motorer som får användas under säsongen har preparerats av trimningsföretaget Trollspeed i Trollhättan.
 
De övriga svenskar som så här långt är klara för VM är Johan Kristoffersson och PG Andersson, båda Volkswagen, Timmy Hansen, Peugeot och Anton Marklund, Audi. Den senare kör i Mattias Ekströms EKS-team, där också stallägaren själv kan bli aktuell för start i vissa rallycrosstävlingar under säsongen.
 
VM-premiären körs i Portugal 24-26 april. Den svenska deltävlingen i värmländska Höljes avgörs 3-5 juli.

Diskutera: Vad tror du om Robin Larssons chanser i Rallycross-VM?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-03-23 17:32
systembolaget

Fantastiskt roligt att läsa att Robin också kommer till start, heja alla svenska "pågar".

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.