Bild
Nästa artikel

"Resan är inte någon dans på rosor"

Nyheter

Att ta sig jorden runt i en miljöklassad Skoda. Med en budget på 8 000 kronor. Fredrik Persson och hans far Alf stakat ut målet. Nu är första etappen avklarad - efter vissa besvär.

- Det har inte varit någon dans på rosor. Snarare har vi åkt slalom mellan enorma vattenhål, gropar och stenras. Trots det dåliga väglaget har vi en bränsleförbrukning på 0,41 liter diesel per mil och håller därmed budgeten, säger Fredrik Persson.

I mitten av maj gav sig Fredrik Persson och hans afasidrabbade far sig i väg på en jorden runt-resa. Målet var att ta sig runt jorden i en Skoda Fabia GreenLine, med en budget på 8 000 kronor. Nu är den första etappen avklarad - och därmed även hälften av körsträckan.

- De första 700 milen var vägarna hyfsade men de sista 300 milen var helt värdelösa. Trots det har vi har mer än hälften av körsträckan bakom oss och över hälften av pengarna kvar. Det enda problem vi har haft är två punkteringar, men det får man räkna med i det här väglaget, säger Fredrik Persson.

Av reskassan återstår 4 364 kronor. Och lite mindre än halva sträckan är avklarad. Nu väntar bilfärd i Japan, USA och Europa innan den planerade hemkomsten i slutet av augusti. Återstår att se om budgeten räcker hela vägen hem till Sverige.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.