Bild
Nästa artikel
Renault vill koppla ihop bil och hus
Renault vill koppla ihop bil och hus
Renault vill koppla ihop bil och hus

Renault vill koppla ihop bil och hus

Nyheter

Renaults koncept för Frankfurtmässan stannar inte vid en bil, i stället visar företaget ett hus där bilen är en integrerad del.

Renaults koncept heter SYMBIOZ och illustrerar Renaults vision av framtidens allt mer uppkopplade fordon. SYMBIOZ blir en del av huset och med hjälp av artificiell intelligens fördelas strömmen i huset så att bilen är laddad när det behövs. Bilens batterier kan också fungera som strömkälla för huset när det är fördelaktigt, till exempel vid strömavbrott.

Enligt den modell av huset och bilen som Renault nu visar så blir bilen ett extra rum i huset när den är parkerad där och ska vara som en" förlängning av hemmet" när man reser. Själva bilen är utrustad med självkörande teknologi och erbjuder möjlighet att fälla in instrumentpanelen och vrida sätena så att resenärerna kan tänka på annat när bilen kör själv.

Diskutera: Vad tycker du om att koppla ihop bilen med huset?
Taggar: Nyheter, Renault

Kommentarer

#1
2017-09-14 12:44

Vem vill gå och sätta sig i bilen om man är hemma i huset och inte ska någonstans?
Bilen för mig är ett transportmedel punkt slut. Verkar som om biltillverkarna försöker få oss att bli totalt beroende av att äga en bil, kan det måhända ligga i deras intresse?

#2
2017-09-14 13:05

En ren ihopkoppling elektriskt är vettigt för att släta ut energiförbrukningen över dygnet när man har solpaneler eller små vindsnurror, men sen vet jag inte om jag tycker det ger så mycket.

#3
2017-09-14 13:07

Att använda bilen som ett extra rum är ju bara larv. Att använda elbilens batterier som lagringsbuffert till husets solpanelsanläggning kan däremot vara smart.

#4
2017-09-14 16:45

Fånigt...

#5
2017-09-14 17:05

Varför inte göra bilen till en drönare istället - så blir den lättare att parkera på taket. Ser inte poängen med bilen på hustaket.. Integration av hus och bil känns oxå lite väl styltat, tycker jag. Det verkar som om bilindustrin har för mycket konceptpengar - vi betalar säkert överpris på de bilar vi köper idag...

#6
2017-09-14 17:19

Husbil..... Vilken nyhet!

#7
2017-09-14 18:09

Att ha en Renault som en integrerad del av fastigheten måste väl vara som att ha virus i datorn.

#8
2017-09-14 18:44

Jaehh..Den liderlige ger sig inte förrän att hen är i byssorna. Usch!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.