Renaults nyaste suv Rafale som kommer 2024.

Nästa artikel
Renault: ut med bling – in med minimalism
Nyheter

Renault: ut med bling – in med minimalism

Publicerad 27 juli 2023 (uppdaterad 8 augusti 2023)

Renaults nyaste suv Rafale som kommer 2024.

Renaults nya designchef har berättat om planerna för en ny era av design. En lite mer simpel avskalad variant är målet.

Renaults nya suv Rafale har visats tidigare i år och kommer 2024. Vid avtäckningen av bilen berättade designchefen mer om det framtida formspråket, vilket Autocar är först att rapportera om. Minimalism är det stora ordet.

Designchefen Gilles Vidal vill hitta ett formspråk som är simpelt men samtidigt någonting som sticker ut. Han pratar om att teknologin blir bättre och bättre och även öppnar upp fler design möjligheter. Ett element kan ha flera olika designer. Som ett panoramatak där man kan ha flera olika alternativ till design med några knapptryck.

– Det är dags för en era av mindre bling. Utmaningen för designers kommer vara att forma ett märke som är starkt och imponerande, men så mycket enklare än idag. Vi vill fortfarande skapa bilar som sticker ut, men med en mer minimalistisk och basal design, säger designchef Gilles Vidal till Autocar.

Minimalism handlar även om att göra det avskalat. Det menar Gilles Vidal är en viktig del för att skala ner på vikt och utrymme. Han menar att det läggs till fler och fler komponenter och bilarna blir tyngre och tyngre. I stället vill han se en avskalad design så man får tillbaka mer utrymme.

De kollar bland annat på att göra tunnare och lättare säteskonstruktioner liknande som man gör i flygplansindustrin.

– De måste så klart vara säkra, men om du kan skapa ett säte som är hälften så djupt, så kan du få mer ben- och bagageutrymme, säger designchefen Gilles Vidal till Autocar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 31 juli 2023 Mycket bra ide att rensa…
  • 31 juli 2023 Akta dig J.L. För en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.