Nästa artikel
Renault Clio - med drag av Mégane
MÜDSAM ILLUSTRERAR:

Renault Clio - med drag av Mégane

Publicerad 10 september 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Strax efter att Renault presenterade en facelift på den aktuella versionen av Clio, cirkulerar designförslag på vad som uppenbarligen kommer att bli Clio IV. Herbert Müdsam har snyggat till alla suddiga konturer och fram kommer en Clio med tydliga drag av nya Mégane.
Också nya Clio har ett smalt luftinsläpp straxt under huven och därefter ett bredare luftgaller straxt ovanför frontspoilern. Strålkastarna är utbytta till små projicerande lampor.

Clio IV har en betydligt mer snitsig och futuristisk design än nuvarande modell. Renault gör inte som alla andra - Clios längd stannar kvar under fyra meter. Vi hoppas bara att Clio inte plattas till lika drastiskt som nya Mégane gjordes i kupéns bakre del.   

Det kommer att finnas bensinmotorer från 75 till 200 hästkrafter, troligen någon modell gjort för Flex Fuel. På dieselsidan blir det allt mellan 70 och 110 hk.

Den första versionen av Clio presenterades 1990. Åtta år senare var det dags för generation II och den nuvarande Clion kom 2005. Clio IV är tänkt att ta över 2011.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-09-10 17:45
Marco (ej verifierad)

Kommer nästa Clio se ut som på bilden kan den bli riktigt bra.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.