Bild
Nästa artikel
Renault Captur uppdateras
Renault Captur uppdateras
Renault Captur uppdateras
Renault Captur uppdateras

Renault Captur uppdateras

Nyheter

Crossovern i B-segmentet får nya färger, nya ljus och möjlighet till fast glastak.

Captur såldes i 215.670 exemplar i Europa förra året och är bästsäljaren inom sitt segment, enligt Renault. Nu har den fått smärre designförändringar som ska stärka släktskapet med storebror Kadjar. Det innebär ny form på grillen och LED-stårlkastarna PureVision på vissa versioner. Stötfångare fram och bak har fått nya hasskydd.

Två nya karossfärger finns att välja på, plus en ny takfärg. Det finns en hel drös möjligheter för kunder att personifiera sin Captur, bland annat genom 30 olika färgkombinationer. Dessutom finns sex stycken interiörpaket. Med tvåfärgslack på bilen går det att få fast glastak på uppdaterade Captur.
 
Diskutera: Vad tycker du om Renault Captur?
 

Kommentarer

#1
2017-03-09 12:34

Captur ger ett piggt o fräscht intryck, jag blir glad när jag ser en och då ironiserar jag inte.
Jag gillar färgerna som man såg på cyklar, mopeder och Ford på 70-talet, saknar den tiden bara därför för färgernas skull.
Det är genuint Renault över denna modellen, en återkoppling till märkets tidigare "Querky" ikoner som man antingen gillade eller hatade.
Captur är inte bilen för mig med det behövs lite sommar ute på vägarna så att säga och jag kan tro att Captur blir en klassiker.

#2
2017-03-09 14:54

Uppdateringarna ger ett lite mognare, lite "tjockare" utseende framifrån, men man får titta noga för att se det... Jag uppskattar absolut Capturs design, men stolarna har tidigare inte fallit mig i smaken och i Sverige säljs den inte med diesel. Det skjutbara baksätet är praktiskt, men mitt val skulle ändå bli Peugeot 2008 som känns mer aptitlig för mig rakt igenom.

#3
2017-03-09 15:54

Helt OK bil för mig. Men jag gillar inte den överdesignade instrumentbrädan, den skulle de gjort en översyn på.

#4
2017-03-09 20:43

Gissar att både autobroms och adaptiv farthållare saknas - trots en facelift 2017. Och så billiga är inte dessa bilar längre. Men rätta mig gärna om jag har fel - vilket jag faktiskt hoppas.

#5
2017-03-13 08:32

Körde Captur som hyrbil, en trevlig bekantskap! Kul att köra och bekväm att ta sig i och ur. Och, jag tycker den är snygg.
Dock finns det en del egenheter som jag inte riktigt förstått, t.ex. stereon som har tryckknapp till volymen, men ratt till stationerna, knappen till farthållaren nere bakväxelspaken, och ett evigt knappande till färddatorn. (nu var det inte en svensk version, så det kanske skiljer.

#6
2017-03-13 08:47

@hultarn. Precis som tidigare så sköts farthållaren via knappar på ratten. Det är bara "av och på" knappen som sitter vid växelspaken. Man behöver slå på den en gång i livet och sen aldrig mer fundera över det om man så vill, set; resume; pausa samt öka och minska hastighet sköts via ratten. Det här är något som återkommande tas upp, men det är ju en villfarelse och inte något problem om det nu inte är så att man önskar krångla till det för sig själv?

#7
2017-03-14 10:32

Vi hyrde en Captur förra året och blev mycket förtjusta i bilen. Nu när hustrun har bestämt att vi skall byta bort vår Hyundai i30 kombi mot en liten SUV så finns Captur absolut med på shoppinglistan fast Mitsubishi ASX är min favorit.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.