Nästa artikel
Renault Alaskan – fransk pickis
Nyheter

Renault Alaskan – fransk pickis

Publicerad 4 juli 2016
Renault Alaskan 2017.
Pickup-konceptet från Frankfurtsalongen 2015 blev verklighet. Kan lasta drygt ett ton.
Efter att Renault hintat om Alaskan för drygt ett år sedan vid bilsalongen i Frankfurt visar man nu upp produktionsmodellen som blir franska biltillverkarens första pickup. Baserad på koncernsyskonet Nissan Navara kan Alaskan lasta drygt ett ton och ska säljas globalt. Dragvikten är 3,5 ton och markfrigången 23 centimeter.

Det kommer att erbjudas såväl bakhjuls- som fyrhjulsdrivna alternativ med sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad automat.

Alaskan drivs av fyrcylindriga dubbelturbodieseln 2,3 dCi på 160 eller 190 hästkrafter. Beroende på marknad finns ytterligare alternativ att välja på: en bensinare på 2,5 liter och 160 hästkrafter, samt en större diesel på 2,5 liter och 160/190 hästkrafter.

Renault Alaskan börjar säljas i Sydamerika senare i år. Efter det följer USA och senare Asien och Europa. Något pris är inte officiellt än.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.
 
Diskutera: Vad tycker du om Renault Alaskan?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2016-07-04 22:11
Tobo

Varför ska den säljas i USA, när ingen annan Renault säljs där?

#2 • 2016-07-08 12:47
Roger Skagerström

Haha en riktig pickup.. USA... Jo får väl ge dom att är det nåt de kan så är det att bygga lastbilar. Men om man klarar sig med en mindre bil - vem vill utsätta sig för att åka omkring i ett 6-meter långt as som drar 3 liter milen? Är väl i kanske 2 fall av 10 man ser att nån ens använt flaket. =D

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.