Bild
Nästa artikel

Rallyprofil: "Jag körde rattfull"

Nyheter

Daniel Carlsson misstänks för rattfylleri. Rallyföraren, som aktivt arbetat mot rattfylleri, fastnade på söndagen i en nykterhetskontroll - och medger nu att han var rattfull.

- Jag körde rattfull, säger Daniel Carlsson enligt nwt.se.

Det var på söndagsmorgonen som rallyföraren Daniel Carlsson försökte smita från en nykterhetskontroll i Kil. Rallyföraren gömde sin bil och försökte ta sig från platsen till fots. Men polisen kunde få tag i rallyföraren - och tester visade att Carlsson hade otillåtna mängder alkohol i blodet.

Daniel Carlsson misstänks nu för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri. Rallyförarens samarbete med Motorförarnas Helnykterhetsförbund och KÃ-RNYKTER.NU ser ut att vara över. 

- MHF är djupt besvikna på Daniel Carlsson. Hans agerande gör att vi tappat förtroendet för honom i den roll han tills nu fungerat som förkämpe mot rattfylleri, säger Tom Bjerver, vd vid Motorförarnas Helnykterhetsförbund.

Daniel Carlsson är djupt ångerfull och konstaterar i ett pressmeddelande att han lämnar rollen som talesman för KÃ-RNYKTER.NU.

"Med omedelbar verkan lämnar jag allt engagemang i trafiksäkerhetsprojektet KÃ-RNYKTER.NU. Jag tror fortfarande på allt som projektet står för, vilket gör det till ett svårt beslut - men att för mig försöka arbeta vidare i projektet känns i dagsläget varken meningsfullt eller trovärdigt. Jag känner nu bara en enorm skuld gentemot de rattfyllerioffer och anhöriga som jag varit med och engagerat i projektet och som så förtjänstfullt har stöttat det."

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Steffe
2008-06-23 14:08

Synd, när han va en stjärna för många, stjärnan som föll kommer ingen ihåg, tråkigt att vara så dum å göra så..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.