Bild
Nästa artikel
Racingtraktor från Volvo

Racingtraktor från Volvo

Nyheter

Swecon lanserar en Volvohjullastare för höga hastigheter – med 325 hästkrafter, fyrhjulsdrift, bättre balanserat chassi och en vikt på endast 10 ton.

Swecon Anläggningsmaskiner som är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige lanserar en prestandaversion av hjullastaren Volvo L60G. Modellen, som är en prototyp, får tilläggsnamnet PCP (Performance Concept Prototype).

Traktorn har lackerats i blått, försetts med en styvare uppsättning mobilkransdäck, en spolierförsedd skopa med bättre aerodynamik och dubblad motoreffekt från 120 kw till 250 kw. Volvo L60G PCP har också bantats på ett ton jämfört med standardversionen till en vikt på 10 ton och blivit bättre balanserad tack vare att maskinens motvikt ersatts av en glasfiberatrapp.

Swecon släpper L60G PCP i samband med lanseringen av tre nya hjullastarmodeller från Volvo och syftet med prototypen är bland annat att de vill visa sin tekniska kompetens.

– Det är klart att det är en utmaning att förvandla ett mobilt arbetsfordon till en högpresterande racer, men jag tror vi har kommit en bit på väg mot målet. Det är med spänning vi nu testar maskinen inför någon form av rekordförsök senare, säger Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation hos Swecon och projektledare för L60G PCP.

Diskutera: Vad tycker du om den trimmade hjullastaren?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2012-04-27 13:14

Kommer de att ställa upp i STCC?
Vore väl kul att se dem skyffla konkurrenterna åt sidan.

#2
2012-04-27 13:26

Haha, fyndigt där ;)

#3
2012-04-27 13:41

Det blir bara att vänta och se om Volvo kan slå JCB GT, världens snabbaste traktorgrävare!! Rörliga bilder finns på Youtube.

#5
2012-04-27 13:41

Cool! Men Volvo kör inte i STCC i år utan i TTA, och Volvo Polestar Racing har samma blåa färg på sina bilar som denna hjullastaren :)

#6
2012-04-27 16:28

Apropå färger två citat ur Volvos nyhetsbrev:

"Volvo, ställer tillsammans med Polestar Racing, upp med fyra bilar i två olika team. Två av bilarna kommer att köras av Fredrik Ekblom och Thed Björk i team Volvo Polestar Racing. Teamets färg blir den samma intensiva blå som Volvo och Polestar tävlade med i VM-serien WTCC under 2011."

"De två andra bilarna kommer att köras av Robert Dahlgren och Tommy Rustad och får en helt ny kulör för Volvo i officiella racingsammanhang - svart. Teamet får även det passande namnet Volvo Polestar Black R."

#7
2012-04-28 11:52

Kommer den i polismålad version för att användas av polis när man inte får stopp på mc och bilar som inte vill stanna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.