Bild
Nästa artikel
Presidenten får ny bil

Presidenten får ny bil

Nyheter

När den nyvalda president installerats i USA om cirka tre år så kommer en ny ”The Beast”, som presidentbilen kallas, att stå klar.

Inför presidentvalet i USA om två år kommer en ny bil att tas fram. Den tungt modifierade Cadillac som vi såg rulla på Stockholms gator förra året har gjort sitt och nu ska en ny toppsäker bil tas fram.

Under de senaste 30 åren har GM försett Vita huset med bilar för presidenten men enligt Time magazine är det ännu inte säkert vem som kommer att få bygga nästa version. Den 29 augusti planerar Department of homeland security att presentera vem som fått förtroendet.

Den nuvarande bilen hade sin premiär redan 2009 vid Barack Obamas invigningsparad och har tagit honom helskinnad från olika stopp på flera statsbesök. Konstruktionen är så klart hemlig men den sägs vara baserad på ett av GM:s chassin för lätta lastbilar och vikten ska ligga på närmare fem ton.

Diskutera: Vem tror du får bygga nästa "The Beast"?

Taggar: Nyheter, , Cadillac

Kommentarer

#1
2014-03-13 16:34

Om AirForceOne duger åt flera presidenter då borde även denna bil göra så...

#2
2014-03-13 20:37

Jag hoppas att nästa best får högre markfrigång så att den inte som den nuvarande blir hängande när den skall korsa en trottoar.

#3
2014-03-14 10:39

Förstår inte varför han, presidenten, skall åka i en bil.
Vore bättre med något "bussliknande", där går det ju ivf att "klämma" in en toalett.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.