Nästa artikel
Presidenten får ny bil
Nyheter

Presidenten får ny bil

Publicerad 13 mars 2014 (uppdaterad 17 mars 2014)
När den nyvalda president installerats i USA om cirka tre år så kommer en ny ”The Beast”, som presidentbilen kallas, att stå klar.

Inför presidentvalet i USA om två år kommer en ny bil att tas fram. Den tungt modifierade Cadillac som vi såg rulla på Stockholms gator förra året har gjort sitt och nu ska en ny toppsäker bil tas fram.

Under de senaste 30 åren har GM försett Vita huset med bilar för presidenten men enligt Time magazine är det ännu inte säkert vem som kommer att få bygga nästa version. Den 29 augusti planerar Department of homeland security att presentera vem som fått förtroendet.

Den nuvarande bilen hade sin premiär redan 2009 vid Barack Obamas invigningsparad och har tagit honom helskinnad från olika stopp på flera statsbesök. Konstruktionen är så klart hemlig men den sägs vara baserad på ett av GM:s chassin för lätta lastbilar och vikten ska ligga på närmare fem ton.

Diskutera: Vem tror du får bygga nästa "The Beast"?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-03-13 16:34
Bortom

Om AirForceOne duger åt flera presidenter då borde även denna bil göra så...

#2 • 2014-03-13 20:37
Gunnar Lindberg

Jag hoppas att nästa best får högre markfrigång så att den inte som den nuvarande blir hängande när den skall korsa en trottoar.

#3 • 2014-03-14 10:39
Leif Kavander

Förstår inte varför han, presidenten, skall åka i en bil.
Vore bättre med något "bussliknande", där går det ju ivf att "klämma" in en toalett.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.