Bild
Nästa artikel
"Power bank" till elbilen

"Power bank" till elbilen

Nyheter

Volkswagen har visat upp en mobil laddningsstation för elbilar, ett komplement till expansionen av laddinfrastrukturen.

Under första halvan av det nya året kommer Volkswagen placera ut de portabla laddstationerna i områden runtom högkvarteret i Tyskland. Tanken är att stationerna ska stötta de stationära stationernas utveckling, men kan också användas som tillfälliga lösningar vid speciella behov eller events.

- De kan ställas upp vart det än behövs, med eller utan koppling till elnätet. Denna flexibilitet möjliggör ett nytt sätt att ta sig an den snabba expansionen av laddinfrastruktur, säger Thomas Schmall, ordförande i Volkswagen Group. 

Varje station har DC-snabbladdning på upp till 100 kW och upp till fyra fordon kan laddas samtidigt, två med DC-kopplingar och två med AC. Den totala kapaciteten om 360 kWh uppskattar Volkswagen räcker upp till 15 bilar. Batteripaketet kan också laddas med upp till 30 kW via elnätet. 

Volkswagen betonar också hållbarhetsaspekten, då batteriet kan användas som komplement till energikällor med varierande produktion - som vind och sol. Stationen ger också mer nytta till gamla batterier, då batterier i elbilar tappar sin laddningskapacitet över tid kan de återanvändas i dessa stationer. 

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens portabla lösning? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-01-02 21:10

Ingen vidare bra lösning, tycker jag.. För få uppkopplade per enhet..

#2
2019-01-02 21:29

Det är en väldigt smart idé!

#3
2019-01-03 08:50

Smart innovativ idé. TMA-bilar skulle kunna vara utrustade för att ge lite ström ifall el-bilen skulle få stopp, för att sedan kunna ta sig till en stationär snabbladdare. De är ju redan idag utrustade med reservdunk för fossilbilar har jag sett på TV.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.