Bild
Nästa artikel
Porsche skräddarsyr bilsäten med 3D-skrivare

Porsche skräddarsyr bilsäten med 3D-skrivare

Nyheter

Går att välja på tre nivåer av fasthet. Planer finns på att göra individuellt utformade sittplatser efter varje köpares kroppsform.

Tyska Porsche satsar på sittkomfort och ger sina kunder större valmöjligheter. Innovationen "3D-printed bodyform full-bucket seat" har en ändringsbar del i mitten på bilstolen, som kunderna kan anpassa efter önskemål.

Bland annat kan man välja på tre nivåer av fasthet i sittdynan. Stolen har en så kallad "sandwich"-konstruktion, med tre olika lager. Basstödet är gjort i polypropylenplast och ovanpå det finns ett komfortlager med andningsförmåga, som tar form i en 3D-skrivare.

Porsche skräddarsyr bilsäten med 3D-skrivare

Yttersta lagret på stolen är tillverkat i textilen "Racetex", med små ventliationshål som släpper igenom kall luft.

40 sätesprototyper ska monteras i 911 och 718-serien och köras av Porsches yrkesförare på europeiska racingbanor från och med maj 2020. När de har gett sin feedback ska sätena in i massproduktion från mitten av 2021.

I framtiden hoppas Porsche också att kunna erbjuda säten konstruerade efter varje kunds specifika kroppskontur. 

Diskutera: Tycker du att det är en bra idé med skräddarsydda bilsäten?

Taggar: Nyheter, Porsche

Kommentarer

#1
2020-03-24 18:30

Hur blir det om det kommer en ny ägare med annan storlek?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.