Bild
Nästa artikel
Poliskontroller vid skolor

Poliskontroller vid skolor

Nyheter

I samband med skolstarten kollar polisen bilisters hastighet utanför landets skolor.

Den här veckan är det skolstart för många barn. Det är också nationell trafikvecka för polisen, där man fokuserar på trygghet och hastighet i tätbebyggt område och speciellt utanför skolor och förskolor. Trafikveckan mellan 19-25 augusti är gemensam för hela EU. 

– Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna. Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polismyndigheten. 

Diskutera: Vad tycker du om polisens trafikvecka?
  
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-08-22 13:00

Normalt märker man ingenting av polisens olika "veckor". Det är i alla fall bra att man kollar vid skolorna. Vid skolan närmast oss är det förstås 30 och man ser dagligen bilar som kör mycket fortare. Förra året hade polisen en kontroll där som resulterade i att inte mindre än 7 personer blev av med körkortet!

#2
2019-08-22 14:55

Va bra då kan dom ju kolla även eleverna som som cyklar med båda händerna på mobilen och föräldrarna som lämnat sitt barn vid skolan på väg därifrån blir man ibland omkörd av dessa på 30 sträckor

#3
2019-08-23 09:21

Har ännu inte sett en enda fartkontroll eller polisbil som kan tänkas syssla med detta hittills under denna vecka. Men det är absolut befogat med dessa kontroller. Sen kunde kan ju ägna nån dag emellanåt åt att kolla blinkersanvändningen också och inte minst alla hjärndöda som fortsätter använda mobiltelefonen "i handen" under körning. Fattar inte att så många inte förstått det förbudet.

#4
2019-08-25 16:14

@Hans Berglund.
Fast det är inte olagligt att kolla mobilen medans man cyklar vad jag vet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.