Bild
Nästa artikel
Nyheter

Polestar Precept besöker brittisk bilfestival

Publicerad 2021-06-03 14:49 (uppdaterad 2021-06-03 14:57)
Elbilen kommer att finnas på Goodwood Festival of Speed i juli.

2020 visade Volvos syskonmärke Polestar för första gången upp Precept, en slags föraning om en framtida elbilsmodell. Samma år bekräftade också Polestar att Precept inte stannar på idéstadiet utan kommer att sättas i produktion. Företaget har dock inte bekräftat när detta kan ske, bara att utvecklingsarbetet är igång och fortskrider enligt plan. 


Tills dess gör bilen en uppvisningsrunda och kommer att finnas att beskåda vid Polestars monter för besökarna till Goodwood Festival och Speed som anordnas i Storbritannien den 8 till 11 juli i år. Eventet blev förra året inställt på grund av coronapandemin, men nu hoppas arrangörerna på att kunna genomföra det. 
 

Polestar tar också med sig en guldfärgad variant av laddhybriden Polestar 1 som är på sitt sista produktionsår. Besökare kan också provköra elbilen Polestar 2. 


Polestar Precepts interiör är gjord av PET-flaskor, fiskenät och kork. Istället för luftintag i fronten finns där sensorer för farthållare och parkeringssensorer, något Polestar kallar ”Smartzone”. Ytterbackspeglarna är ersatta av kameror. 


Bilmärkets chef Thomas Ingenlath har tidigare sagt att han ser Precept-modellen som en tydlig markering att Polestar i framtiden kommer skiljas ut mer utseendemässigt från Volvo.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.