Bild
Nästa artikel
Nyheter

Phantom med rymdsten från Pajala

Publicerad 6 mars 2019 (uppdaterad 7 mars 2019)
Rolls-Royce visar upp stjärnskottet Phantom Tranquility som bara görs i 25 exemplar.
I volymkontrollen på varje Phantom Tranquillity har Rolls-Royce byggt in en autentisk meteorit. Det är bitar av de så kallade Muonionalustameteoriterna, en samling järnmeteoriter som slog ner i Norrbottens län, varav den första upptäcktes 1906 i orten Muonionalusta i Pajala kommun. Passande nog så är det samma år som Rolls-Royce grundades. Ingraverat i volymkontrollen är koordinaterna för fyndplatsen av meteoriten.
 
Andra exklusiva detaljer i interiören är ett segment på instrumentbrädan som efterliknar paneler på brittiska rymdraketen Skylark. Materialen som använts är rostfritt stål, aluminium och 24 karats guldplätering.

Färgschemat är taget från månens möka och ljusa sidor med glans och metalliceffekt och detaljer i gult guld. Detta är en hyllning till NASA:s rymdfarkost Voyager som lämnade jorden med två grammofonskivor i guld innehållandes ljud och bilder från livet på jorden.
 
Taket kan belysas med en stjärnhimmel. Det kommer bara att säljas 25 bilar av Phantom Tranquility, med normal eller förlängd hjulbas. 

Diskutera: Vad tycker du om Rolls-Royce Phantom Tranquility?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.