Bild
Nästa artikel

Peugeot-Citroën satsar på elbilar

Nyheter

PSA Peugeot Citroën satsar på eldrivna fordon. Nu inleder bilkoncernen ett samarbete med energiföretaget EDF - för att utveckla framtidens plug in-hybrider.

- PSA Peugeot Citroëns ledande ställning på miljöområdet är resultatet av ett långsiktigt engagemang, vilket kommer till uttryck i ett exceptionellt mångfacetterat modellprogram och i betydelsefulla innovationer. Med detta nya samarbetsprojekt kommer vi att ytterligare kunna bredda vårt utbud av mångsidiga, eldrivna fordon, säger Christian Streiff, styrelseordförande i PSA Peugeot Citroën Group.

Peugeot-Citroën tillverkade mer än 10 000 eldrivna fordon för vardagstrafik under perioden 1995-2005. Nu tar bilkoncernen krafttag för att få fram nya plug in-hybrider - och detta genom ett samarbete med energiföretaget EDF.

- Det nya samarbetet blir ett betydelsefullt steg i utvecklingen av elektricitet som en konkurrenskraftig, ren energikälla, speciellt för transporter. Samarbetet tar hänsyn både till de utmaningar vår planet står inför och till individens behov av rörlighet. Att reducera koldioxidutsläppen är den bärande principen för vårt engagemang och våra investeringsbeslut, säger Pierre Gadonneix, styrelseordförande och verkställande direktör i EDF.

EDF har arbetat med utveckling av elektriska transportsystem och plug in-hybrider i 50 år. Företaget har dessutom en flotta bestående av 1 500 eldrivna fordon.

Nu ska Peugeot-Citroën ta del av de kunskaper som EDF har, och de båda företagen ska tillsammans arbeta med utveckling och framtida marknadsföring av eldrivna fordon och plug in-hybrider.
Taggar: Nyheter
Peugeot-Citroën satsar på elbilar

Kommentarer

#1
Roy
2008-11-27 14:42

Det är ju hur bra som helst med alla dessa olika konstruktioner som pågår samtidigt. Elbilarna återupplivas efter 100 år - på tiden!
Det fanns en gång ett innovativt svenskt företag vid namn Saab som (innan de hamnade i GM:s ägo), förutom helt egna idéer, var bra på att återuppfinna just den där andra gången.

#1
Åke Janson
2008-12-01 10:59

El bilar är välkomna, pluggin blir den viktigaste typen.
Viktigt att infrastukturen byggs ut med laddninstioner, annar kommer försäljningen att gå trögt.
ÅJN

#1
Kicki Woxblom
2009-02-03 09:39

Jag håller på att bli tokig.
Att det skulle i dag 2009 vara så svårt att få tag på en bra elbil,
vad är alla tillverkare rädda för förstår man inte att detta är framtidens bil.Suck!!!

#1
Uno Johansson
2009-04-09 03:04

Jag väntar på bilen som går på vatten.Stanley Meyer har fått patent på en sådan 1992.US patent nr
5.149.407.Bilen finns i USA.Foto i tidningen TilliT Nr 8
Uno Blåsut

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.