Nästa artikel
Peugeot 308 tar digitalt kliv med I-Cockpit
Nyheter

Peugeot 308 tar digitalt kliv med I-Cockpit

Publicerad 11 juni 2020 (uppdaterad 11 juni 2020)
Ny typ av mätare flyttar in i förarmiljön, samt ytterligare ett färgalternativ när bilen uppdateras.
Hösten 2020 gör uppdaterade Peugeot 308 entré i Sverige. Instrumentklustret framför föraren visas numera helt digitalt på en 10-tumsskärm. En annan skärm är den pekbara i mitten på instrumentbrädan som styr infotainmentsystemet. Den skärmen har en "glossig finish", som ska efterlikna smartphones. Och apropå smartphones så går det i uppdaterade 308 att sammankoppla den till bilens infotainmentsystem via Apple CarPlay, Android Auto eller MirrorLink. 

 
På utsidan erbjuds nya lackfärgen "Vertigo Blue" och två nya mönster på fälgarna. Motoralternativen består av 3-cylindriga bensinmotorer på antingen 110 eller 130 hästkrafter eller fyrcylindriga dieselmotorer som har en effekt på antingen 100 eller 130 hästkrafter. Alla motorer fås med sexväxlad manuell låda som standard och möjligheten till åttastegad automat i de motorstarkare alternativen. 

Bland säkerhetssystemen finns adaptiv farthållare med stop&go på automatlådorna, samt autobroms som förutom fordon upptäcker fotgängare och cyklister. Andra finesser är filhållningsassistent, döda vinkelnvarnare, automatisk omkoppling mellan hel- och halvljus samt skyltavläsning. 

Diskutera: Vad tycker du om Peugeot 308?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.