Bild
Nästa artikel
Påvens gåva: Dacia Duster

Påvens gåva: Dacia Duster

Nyheter

Katolska kyrkans ledare har fått en specialbyggd version av bilen från Renaultgruppen.

Bilen går under smeknamnet "Popemobile" och överlämnades till påve Franciskus från representanter ur Daciaägda Renaultgruppen vid en ceremoni i Vatikanstaten. 

Dustern har modifierats av prototypavdelningen och Dacias Special Needs-Team i Rumänien i samarbete med bussbyggaren Romturingia. 

Den har bland att en avtagbar överbyggnad av glas där påven kan stå och vinka till församlingen. Det finns också ett stort soltak och en speciellt bekväm stol i baksätet där påven ska åka.

För att det inte ska bli för bökigt att klättra ombord är fordonet sänkt med 3 centimeter.  

Det är inte första gången påven får en bil i present. För två år sedan gav sportbilstillverkaren Lamborghini honom en specialgjord, bakhjulsdriven Huracán, lackad i Vatikanstatens färger. Den är dock inte kvar i påvegaraget, utan såldes på auktion för välgörande ändamål. 

Diskutera: Vad tycker du om Dacia Duster? 

 
Påvens gåva: Dacia Duster

Kommentarer

#1
2019-11-28 18:19

Att sänka en Duster är väl lite av ett helgerån, men uppenbarligen ett av Påven välsignat sådant. Misstänker att glastaket är av skottsäker variant, kanske något Musken kan ta och testa? :)

Annars storgillar jag Duster. Snacka om vettig bil för vettiga pengar!

.

#2
2019-11-28 19:29

Det måste naturligtvis vara ett himmelskt lyft att gå från en Lambo till en Duster!

#3
2019-11-29 11:45

De har bytt ut motorn får man hoppas annars får man kanske kalla in en konklav i förtid, läbbigare smuttsgris än Dacias stinkande giftspridare till motorer får man leta efter.
Men det kan ju vara tanken för det mumlas inom kyrkliga kretsar om en dold katolsk konspiration för att få till stånd ett nytt påveval.
I Garaget lär det för övrigt stå också en Opel Ampera-e.

#4
2019-11-28 22:23

Tur man inte är katolik

#5
2019-11-29 17:35

Nu kan även påven åka ”ståndsmässigt” i dubbel bemärkelse! Dacia duster, en bil både för folket och påven.

#6
2019-11-30 11:04

Det är väl inte en anspelning på påvens klädsel på bilden; ´duster´betyder städrock på amerikansk engelska!

#7
2019-11-30 15:19

Oväntad användning för Renaults motorer. I vanliga fall är det ju från Sixtinska kapellet det ska komma en massa svart eller vit rök.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.