Bild
Nästa artikel

Passat CC sätter fart på Ford

Nyheter
Fords variant på CC-temat blir mer extremt formgiven än Passaten. Bland designgreppen märks en ny delad grill, bulliga framskärmar som nästan ligger utanpå karossen och en taklinje som direkt för tankarna till en sportcoupé. Snyggt förstås, men man kan undra hur det är ställt med takhöjden i baksätet…

Den nya Mondeo-coupén blir, precis som Passat CC, fyrsitsig och kommer att finnas med tre alternativa drivkällor: en extremt ren så kallad AdBlue-diesel, en el-/dieselhybrid och en 2,7-liters V6-diesel. Några bensinversioner planeras för närvarande inte.

Intressant är också att Ford vill förse bilen med luftfjädring, men för att det ska bli verklighet måste man hitta en lösning som inte är alltför dyr.

Andra tekniska tillvalsfinesser på den nya Mondeon är aktiv styrning, radarstyrd adaptiv farthållare/kollisionsvarnare, nyckellöst låssystem och automatisk parkeringshjälp.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.