Bild
Nästa artikel

Pansarbil med inredning av valpenis

Nyheter

Världens dyraste suv, så kallar ryska Dartz sin minst sagt politiskt inkorrekta pansarbil Prombron. Bland annat ståtar bilen med kevlarkaross, diamantdekorerad instrumentbräda och säten av valpenisläder. Se film.

Ryska tillverkaren Dartz skriver på sin hemsida att de är egendomliga människor som arbetar med egendomliga projekt. Det kan nog stämma.

Har körts av Lenin
Nu presenterar de pansarbilen Prombron Monaco Red Diamond Edition, en variant på Kombat T98-modellen, som ska ställas ut på den exklusiva lyxbilsalongen Top Marques i Monaco nästa år. Enligt Dartz är bilen världens dyraste suv med ett pris på en miljon euro, motsvarande 10 195 100 kronor.

Bilen utvecklas av samma företag, RussoBaltique, som från början av 1900-talet har byggt bepansrade bilar. Bland annat har de levererat specialbyggda pansarbilar till Tsar Nikolaj, Lenin och Trotskij.

Diamanter och rubiner
Bilen kommer med diger utrustningslista. Karossen är förstås belagd med skyddsmaterialet kevlar, fönsterrutorna är skottsäkra, avgasröret är tillverkat av volfram och instrumentbrädan är dekorerad med diamanter och rubiner.

För att späda på lyxkänslan lite ytterligare har man till bilens inredning valt ett lite udda, men förmodligen exceptionellt dyrt, material - läder garvat av valpenis. På tillverkarens hemsida skriver man att samma material användes på Aristoteles Onassis berömda yacht Christina O, där barstolarna på samma sätt kläddes av valpenisläder.

Världens dyraste vodka ingår
Om inte detta skulle vara nog får man på köpet med tre flaskor av världens dyraste Vodka. Dartz påpekar dock att man inte ska köra efter att man har druckit.

Se film:


Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jörgen Berglund
2009-10-16 15:11

Föreslår att en liten diamant offras för riktiga stötdämpare från Finland.

#1
Mythbuster
2009-10-16 17:15

hehe årets mest politiskt okorrekta bil. By far.. Grattis!
Utrotningshotade valar och diamanter som ofta förknippas med seriöst dåliga arbetsförhållanden (läs slaveri och arbete under dödshot). Finns kanske en marknad för detta med.

#1
Doc...
2009-10-16 18:02

Roligt då Vi Bilägare ska testa detta MONSTER till bil, den år säkert MILJÖVÄNLIG ???

#1
S-E S
2009-10-17 00:27

I det landet lär man behöva dylika bilar om man ska till bankomaten. Nyttofordon?

#1
Kjell-Åke
2009-10-17 12:16

Nyttofordon, jovisst! En chans för maffiamedlemmarna att överleva. och som för övrigt är de som har råd att betala för ett sådant tokbygge.

#1
Lars A
2009-10-18 23:25

Imperator!
Att ryssarna kan göra tunga fordon är väl känt sedan tidigare och med den hastighet som svenska vägnätet missköts, kanske denna bil kan bli en nödvändighet så småningom.

#1
Kalle
2009-10-19 04:16

Kanske önskar ägaren till bilen att han hade en "sak" stor som en vals!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.