Nästa artikel
Opel satsar på smarta LED-ljus
Nyheter

Opel satsar på smarta LED-ljus

Publicerad 17 mars 2015 (uppdaterad 18 mars 2015)
Bättre sent än aldrig. Opel har utvecklat en egen typ av adaptiva LED-strålkastare.
Opel meddelar att de kommer att lansera sin egen version av adaptiva LED-strålkastare, men det dröjer minst ett år innan lanseringen.
Opel har sedan tidigare haft kurvljus som styrt ljuskällan i strålkastaren efter rattrörelserna. Men liksom Audi och Mercedes har Opel nu tagit fram smarta LED-strålkastare som istället tänder och släcker dioder för att skapa en optimal ljusbild.

De nya LED-strålkastarna förändrar även ljuset när mötande trafik upptäcks eller när bilar hunnits ikapp under mörkerkörning, detta för att behålla så mycket av ljuset som möjligt utan att blända.

LED-strålkastare har inte funnits till Opels modeller tidigare men de kommer att introduceras i bland annat Corsa, Insignia samt i Zafira Tourer, och detta inom 12–18 månader.

Vilka av bilarna som får det smarta matrix-systemet är ännu okänt. Det enda som sagts hittills är att tekniken inte baseras på Opels nuvarande kamera-system Eye som exempelvis möjliggör filkörningsassistent och skyltigenkänning.

Diskutera: Vad borde Opel satsa på för att hävda sig på bilmarknaden?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-03-22 16:06
Roy J

Får man såna här system att fungera i praktiken, ur alla möjliga vinklar, så är det naturligtvis säkerhetsbefrämjande. Och säkert svindyrt, dessvärre.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.