Bild
Nästa artikel
Bättre sent än aldrig. Opel har utvecklat en egen typ av adaptiva LED-strålkastare.

Opel satsar på smarta LED-ljus

Nyheter

Opel meddelar att de kommer att lansera sin egen version av adaptiva LED-strålkastare, men det dröjer minst ett år innan lanseringen.

Opel har sedan tidigare haft kurvljus som styrt ljuskällan i strålkastaren efter rattrörelserna. Men liksom Audi och Mercedes har Opel nu tagit fram smarta LED-strålkastare som istället tänder och släcker dioder för att skapa en optimal ljusbild.

De nya LED-strålkastarna förändrar även ljuset när mötande trafik upptäcks eller när bilar hunnits ikapp under mörkerkörning, detta för att behålla så mycket av ljuset som möjligt utan att blända.

LED-strålkastare har inte funnits till Opels modeller tidigare men de kommer att introduceras i bland annat Corsa, Insignia samt i Zafira Tourer, och detta inom 12–18 månader.

Vilka av bilarna som får det smarta matrix-systemet är ännu okänt. Det enda som sagts hittills är att tekniken inte baseras på Opels nuvarande kamera-system Eye som exempelvis möjliggör filkörningsassistent och skyltigenkänning.

Diskutera: Vad borde Opel satsa på för att hävda sig på bilmarknaden?

Kommentarer

#1
2015-03-22 16:06

Får man såna här system att fungera i praktiken, ur alla möjliga vinklar, så är det naturligtvis säkerhetsbefrämjande. Och säkert svindyrt, dessvärre.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.