Nästa artikel
Opel i dieselhärva efter razzia
Nyheter

Opel i dieselhärva efter razzia

Publicerad 16 oktober 2018
Tyska transportministeriet tänker beordra en återkallelse på 100.000 Opelbilar efter att man hittat otillåten mjukvara i Insignia, Zafira och Cascada.
Tyska myndigheter fick för tre år sedan kännedom om fyra mjukvaruprogram kapabla till att ändra utsläppen i vissa Opelbilar. 
”Efter att en femte mjukvara upptäcktes tidigt 2018, vilken KBA har kommit fram till är illegal, pågår en officiell utfrågning med målet att implementera en obligatorisk återkallelse för Cascada, Insignia och Zafiramodeller”, säger tyska transportministeriet i ett uttalande. Detta kort efter att åklagare genomfört en razzia mot Opels högkvarter i Rüsselsheim och Kaiserslautern, rapporterar nyhetsbyrån Reuters
Embed
Opel bekräftar att det genomförts genomsökningar av deras kontor och hållits förhör om utsläpp. I ett uttalande på sin hemsida går de till hårt angrepp mot KBA, som påstått att biltillverkaren fördröjt utredningen:
”Opel motsätter sig anklagelserna om användande av otillåtna defeat devices. Opels fordon följer regelverket. Opel klargjorde ock så detta för Kraftfahrtbundesamt (KBA) i förhör. Processen är inte avslutad än. Den fördröjs inte av Opel. Skulle en order utfärdas kommer Opel ta rättsliga åtgärder för att försvara sig”. 

Opel skriver vidare att de redan satt igång en frivillig serviceuppdatering för Zafira, Cascada och Insignia med produktionsår 2013-2016. 

Diskutera: Tror du att Opel följer regelverket med sina dieselbilar? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.