Bild
Nästa artikel
Opel Corsa OPC – nu med 210 hästar

Opel Corsa OPC – nu med 210 hästar

Nyheter

Håll i hatten, nu får Opel Corsa höjd effekt. Specialaren ”Nürburgring Edition” har 210 hästar och mekanisk differentialbroms.

Opel Corsa fick nyligen en mild uppdatering visuellt och maskinellt. Detta har givetvis även kommit prestandaversionen OPC tillhanda. För att öka intresset för den snabba modellen presenteras nu OPC ”Nürburgring Edition” som bara ska tillverkas i 500 exemplar.

Effekten i 1,6-litersmotorn har höjts från 192 till 210 hästkrafter och vridmomentet har ökat till 250 newtonmeter och till hela 280 newtonmeter när ”overboostfunktionen” aktiveras. Den extra kraften kommer av modifierad motorstyrning och turboladdning, ett sportavgassystem med minskat baktryck samt optimering för 100-oktanig bensin.

För att kraften inte ska försvinna i däckrök har har framaxeln utrustats med en mekanisk, flerskivig differentialbroms. Även chassit har finjusterats. Bland annat har markfrigången sänkts ytterligare, nyutvecklade fjädrar och stötdämpare från Bilstein har tagit plats i hjulställen liksom nya lättviktsbromsar fram från Brembo med så kallade högprestandabelägg.

Till Sverige i höst
Algoritmerna för ABS, Traction Control (TC) och Electronic Stability Control (ESC) har finkalibrerats och lär tillåta mer vågad körning än tidigare, innan de griper in för att rädda situationen. Sprinten till 100 km/tim klaras nu av på 6,8 sekunder jämfört med 7,2 sekunder för ”vanliga” Corsa OPC. Toppfarten är 230 km/tim.


Opel Corsa OPC ”Nürburgring Edition” kommer i två specialfärger;  äppelgrön ”Grasshopper” och röd ”Henna”. Annat som skiljer ut specialaren är speciella 18-tumsfälgar med däck är i dimension 225/35 R18.

”Nürburgring Edition” har också en annorlunda frontspoiler, dubbla avgasutblås i rostfritt stål och Nürburgring-logotyper på B-stolparna. Temat fortsätter på instegströsklarna med Nürburgring-text och logotyper på ryggstöden.

Opel Corsa OPC ”Nürburgring Edition” kommer att finnas tillgänglig i Sverige till hösten men är inte prissatt ännu.

Diskutera: Vad tycker du om Opel Corsa OPC ”Nürburgring Edition”?

Taggar: Nyheter, , Opel, Opel Corsa

Kommentarer

#1
2011-04-21 11:17

Cool :p Betyligt snyggare än Insignia OPC

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.