Bild
Nästa artikel

Opel Calibra - nytt liv för sportcoupén

MÜDSAM ILLUSTRERAR:

Minns du Calibra, Opels snitsiga sportcoupé från 90-talet? Nu, åtskilliga år senare, är modellnamnet på väg att återupplivas.

Enligt planerna släpps en nya Calibra-modell ut på vägarna under 2011.

Den 2+2-sitsiga bilen baseras tekniskt på nästa generation Opel Astra. Den blir framhjulsdriven, med en ny typ av MacPherson hjulupphängning fram, och bak sitter en halvstel torisonsaxel.

På motorpaletten finns fyra bensinare i effektspannet 130-250 hk (OPC) och tre dieslar med effekter från 110 till 190 hk. Ställbar stötdämpning är standard på de dyrare versionerna och interiört är mycket av formspråket hämtat från den större Insignia-modellen.  

På utsidan är den nya Opel-coupén kryddad med adaptiva xenonstråklastare fram och lysdioder bak.

FOTNOT: Ur-Calibran baserades på Vectra-modellen och tillverkades under åren 1990-97 i 240 000 exemplar.
Taggar: Nyheter
Opel Calibra - nytt liv för sportcoupén

Kommentarer

#1
Lägerleffe
2009-04-03 13:19

Opel behöver sen länge vässa sitt anseende. Klokt då att damma av den snyggaste Opeln ever och komma igen. Naturligtvis har Sciroccos framgångar också satt fart på Calibrapennan.
Sen kan man väl alltid drömma om en kusin Sonett - men det är väl en annan visa, eller...

#1
Tobbe
2009-04-03 18:13

Helt urläcker. Hoppas att den på vanligt opel manér blir hyffsat ekonomisk att äga också :). Blir nog en sådan vid nästa bilbyte.

#1
Saabnisse
2009-04-03 22:52

Javisst Lägerleffe, det vore mumma.
En Sonett uppskrämd från Calibran skulle tillsammans med ett tävlingsteam liknande det som fanns under de gyllene åren vara en riktig önskan.
Kan det kanske bli verklighet när de amerikanska bromsbeläggen försvinner?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.