Bild
Nästa artikel
Om nya Corvetten är för snäll

Om nya Corvetten är för snäll

Nyheter

Nya Corvette visas upp i Hennessey-version, med sportigare utseende men framför allt rejäla uppdateringar under huven.

Amerikanska Hennessey brukar bygga om sportbilar (helst amerikanska sådana) till ännu sportigare bilar.

Den senaste bilen, som företaget nu visar bilder på, bygger på den nya generationens Corvette som presenterades tidigare i år. Hennessey erbjuder ett sportpaket med nya fälgar, bromsar, uppdaterad fjädring, kjolpaket och spoilers. Men det som företaget kan göra under huven på bilen är det som ger de största skillnaderna.

I den snällaste Hennessey-Corvetten har den 6,2 liter stora V8:an med hjälp av en kompressor fått 700 hk i stället för originalets 450. Räcker inte det finns en version med dubbla turboladdare och en hel del andra motormodifieringar som får ur sig 800 hk. Låter det ändå för lite erbjuds också en version med 1 000 hk.

Men inget av detta är förstås gratis. Vill man ha 700 hk får man lägga fram drygt 120 000 kr, vill man ha 1 000 hk monterat och klart krävs drygt 450 000 kr. Men glöm då inte heller att du också måste betala kostnaden för originalbilen.

Diskutera: Vad tycker du om Henneseys Corvette C7?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.